Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4-1 1/2 kg svineribbe
3 ts salt
1 ts pepper
4-6 epler
250 g svisker
Rødkål:
750 g rødkål
1 eple
2 dl vann
1 ts salt
1 ss karve
1 ss smør eller margarin
1 ss eddik
1 ss sukker
Gni kjøttet inn med salt og pepper. La det gjerne ligge og trekke fra den ene dag til den andre.
Legg kjøttet med den fete siden opp på rist med langpanne under, og stek til det er sprøtt og gjennomstekt, ca 1 time og 30 minutter, ved 175 C.
Kok pannen ut med vann eller buljong, jevne sjyen, smak den til.
Stikk kjernehusene ut av eplene, og stek dem ved siden av ribben i ca 20 minutter.
Kok sviskene,
Snitt kålen fint, og legg den lagvis i kokekaret med eplebåter, smør og salt.
Hell vann på, tilsett karven og la kålen koke under lokk til den er mør, ca 45 minutter. Smak til med surt og søtt.
Server ribben varm eller kald, pyntet med epler og svisker. Kokte poteter, varm saus og rødkål hører også til.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron