Flere resulteter finnes under oppskriften
2 svinefileter, á 500 g hver
2 ss olivenolje
1 ½ ss finhakket hvitløk
2 ts tørket oregano
2 ss paprikapulver
1 ss spisskummen, malt
2 ts friske timianblader
1 knust laurbærblad
1 ts salt, pluss etter smak
½ ts nymalt pepper, pluss etter smak
1 ¼ dl tørr sherry eller tørr hvitvin
Skjær vekk overflødig fett fra svinekjøttet og legg det i en bolle som ikke er av aluminium.
Ha olivenolje, hvitløk og oregano i en liten stekepanne på svak varme, og varm i 2 minutter, slik at aromaen frigjøres. Rør inn paprikapulver, spisskummen, timian, laurbærblad, 1 ts salt, ½ ts pepper og vinen, og la det surre i 1 minutt på svak varme. Ta pannen av varmen og sett den til avkjøling. Når marinaden har nådd romtemeperatur, heller du den over kjøttet og gnir godt inn. Leg på lokk og sett i kjøleskapet, natten over eller helst et par dager.
Tenn opp i trekullgrillen, eller skru på stekeovnsgrillen.
Ta svinekjøttet opp av marinaden og dryss det lett med salt og pepper. Legg det på grillristen eller under stekeovnsgrillen og stek det til et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet viser 72 C i ca 20-25 minutter. (Bruker du svinekam tar det 40-60 min., avhengig av tykkelsen).
Vend på kjøttstykkene fra tid til annen under grillingen, slik at det blir pent brunt på alle kanter. Du kan også stikke en skarp kniv i kjøttet for å se om det er ferdig det skal være rosa i midten.
Legg kjøttet på en skjærefjel og la det hvile noen minutter. Legg skivene på varmt fat og server straks.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron