• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Svinekam med fiken

Kjøtt / Svin

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g tørkede svarte fiken eller 12-16 friske fiken
2 ½ dl sherry eller amontillado
2 sitronskiver
1 kanelstang
2 hele kryddernelliker
-
1 kotelettkam uten bein, ca 1 ½ kg, bundet opp
små hvitløkskiver
salt
nymalt pepper
1 klype malt kanel
1 ¼ dl sherry eller amontillado
1 ¼ dl nypresset appelsinsaft
90 g honning
SAUS:
3 ss usaltet smør
1 stor løk, hakket
3 hvitløkfedd, finhakket
2 ½ dl sherry eller amontillado
175 g tomat, uten skinn og frø, skåret i terninger
2 ½ dl kyllingkraft
30 g malte, ristede mandler
1 ss revet appelsinskall
½ ts malt kanel
salt
nymalt pepper

Bruksanvisning

Maurerne likte å kombinere frukt og kjøtt, og katalanske kokker overtok straks ideen. Svinekjøtt og fiken – tørkede eller friske – danner en spesielt velsmakende kombinasjon. Du kan gjerne koke fikenene dagen i forveien, og sausen kan lages flere timer før servering og varmes opp.

Hvis du bruker tørkede fiken har du dem i en kjele sammen med sherry, sitronskiver, kanelstang og kryddernellik. Ha i nok vann til at det dekker, kok opp på middels varme, og la det småkoke i 10-15 minutter, til fikenene er møre. Ta kjelen av varmen og la den stå og trekke i 1-2 timer.

Ta fikenene opp med hullsleiv og legg dem på en skjærefjel. Kast sitronskiver, kanelstang og kryddernellik, og ta vare på væsken. Del fikenene i to og sett til side. Hvis du bruker friske fiken går du fram på samme måte, men koketiden skal da bare være 3-5 minutter.

Skru stekeovnen på 200 C.

Kjør klar svinekjøttet: Skjær vekk overflødig fett. Du kan gjerne skjære en rekke regelmessige snitt i overflaten med spissen av en skarp kniv og dytte hvitløkskiver inn i sprekkene. Deretter gnir du hele kjøttstykket med salt, pepper og kanel. Legg kjøttet på en rist i stekeovnen, med langpanne eller stekeform under. Rør sammen sherry, appelsinsaft og honning i en liten bolle.

Stek svinekjøttet i ovnen i 40-50 minutter, til et steketermometer stukket inn i den tykkeste delen viser 64 C. Hvert 15 minutt av steketiden, drypper du kjøttet med sherryblandingen. La kjøttet hvile i 10 minutter etter at du har tatt det ut av ovnen. Hvis du ikke har steketermometer, kan du se om kjøttet er ferdigstekt ved å skjære et snitt i kjøttstykket med en skarp kniv. Det skal være lys rosa i midten.

Begynn å lage sausen ca 30 minutter før kjøttet er ferdigstekt. Smelt smøret i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og stek i 3 minutter til, til den er mør. Tilsett sherry, tomat, kraft, mandler, appelsinskall, kanel og kraften etter fikenene.

Skru opp på sterk varme og kok i 8-10 minutter, til kraften har tyknet. Øs halvparten av sausen opp i en food processor og kjør det til mos, som du deretter heller tilbake i kjelen. Ha i fikenene og la dem bli gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.

Klipp opp hyssingen kjøttet er bundet opp med, og skjær svinekjøttet i skiver. Legg skivene på et varmt fat og øs sausen over. Legg fikenene rundt, og server med en gang.

Kjøtt / Svin


Sum Oppskrifter 241 funnet


Amerikansk ribbe

Aspargesgratinert svinefilet

Bakt rødvinsribbe

Bayonneskinke

Bayonneskinke med ananas

Biff Alexander

Bogstek i folie

Brasterte svinekoteletter med sjampinjong

Bresert sideflesk

Chili New Mexico

Chop suey

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Engelsk sommersylte

Eplekoteletter

Fattigmannsgryte

Filet Marielle

Florentinsk svinekam

Foliekokt skinke med salat

Forlorne fugler

Fylt ingefærschnitzel

Fylt sideflesk

Fylt svinekam

Fylte svineruller

Glasert skinke

Glasert svinekam

Glaserte skiver av hamburgerrygg

Gourmet koteletter

Gratinert svinefilet

Griljert juleskinke med urteglasur

Griljerte svinekoteletter

Griljerte syltelabber

Grillede sommerkoteletter med potetmos

Grillede svinekoteletter med tomatsaus

Grilling av kjøtt i skiver

Grillsteking i ovn

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Gulasj med zucchini

Hamburgerkoteletter med epler og kål

Hamburgerrygg

Hamburgerrygg med madeirasaus

Helstekt indrefilet med mandarinsaus

Helstekt spedgris på beiravis

Helstekt svineribbe

Hodesylte

Honningglasert ribbe

Hverdagssylte

Hvitløkstek

Høkerpanne

Indonesisk gryte

Ingefærskinke

Innbakt fylt hamburgerrygg

Italienske svinerulader

Jambalaya

Jegerkotelett

Juleribbe

Juleribbe med sprø svor

Kantarell-koteletter

Karibien wraps

Kavarma

Kinesiske kjøttboller

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Koking av kraft

Kokt fleskeben

Kokt salt skinke

Kokt skinkeknoke

Kokt svinekam

Kokt svinenakke

Kokt svinetunge

Kokt tunge med valnøttsaus

Kokte griselabber

Kotelett og pølsegryte

Koteletter i pakke

Kotelettkam med leverposteikrem

Krydrede hamburgerkoteletter

Kålrulett med svinekotelett

Lettsaltet ribbe med bønneragout

Lettsaltet skinke

Lettsaltet svineknoke i potetlefse

Leverbiff med rosmarinduft

Leverpudding av svin

Louisiana ris

Mager leverpostei

Marinert svinebog

Marinert svinefilet

Marinert svinefilet med paprika og hvitløk

Marinert tynnribbe

Marinerte løvskiver på spyd

Marinerte svinekoteletter med grønne bønner

Meatloaf med bacon

Medisterribbe

Melboller med svinekjøtt

Mørbradgryte

Nakkekoteletter med ost

Nakkekoteletter med soppsaus

Nordafrikansk kotelettrad

Nyreragu

Olivenkotelett

Orientalsk marinade til svin

Orientalsk ribberett

Orientalsk svinefilet

Ostegratinerte koteletter

Ostekoteletter med paprika

Ostekoteletter med spinat

Ostemørbrad

Ovnsbakt skinke

Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek

Panert røket svinekam med pepperrotfløte

Panert skinke

Panerte svinekoteletter

Partystek

Pepperbiff med bratwurst

Persillespekket svinefilet

Pesto wraps

Philips svinegryte

Portvinsmarinert svinefilet

Ribbe

Ribbe med epler, svisker og rødkål

Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter

Ribbe på grill

Ribbenstek

Ribbenstek med kastanjer og skogsopp

Ribberull med hvitløk

Ristet hamburgerrygg

Rullesylte

Rumenske paprikanyrer

Røket svinekam med smakelig følge

Røkt skinke med rosinsaus

Saltimbocca a la Romana

Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus

Selvrøkt svinestek

Sennepsgratinert juleskinke

Sichuan spareribs

Sitrusskinke

Sjampinjongstuet svinefilet

Skinke i aspik

Skinke med appelsiner

Skinke med eple og boller

Skinkerulader

Skinkestek

Skinkestek med rosmarin

Små svinekebab

Snarlagede svinekoteletter

Snitzel

Snitzel med erter og potetmos

Sommerkoteletter med surkålblanding

Sommermat med hamburgerrygg

Soppgratinert svinefilet

Spareribs

Sprøstekt svineribbe

Stekt lettsaltet flesk

Stekt lettsaltet flesk med eple og løk

Stekt skinkebiff

Stekt svinefilet

Stekte svinekoteletter

Store kjøttboller på ris

Sursøtt svin

Sveitserschnitzel med rösti

Svin med pasta

Svin med syltede endiver

Svine-pörkölt

Svinebog i gryte

Svinebog med eple og karri

Svinebog med sandskjell

Svinefilet gratinert med sopp

Svinefilet med bananer

Svinefilet med ingefær og honning

Svinefilet med osteskiver og paprikasalat

Svinefilet surprise

Svinegryte med rosiner

Svinekam med fiken

Svinekam med frukt

Svinekam med paprikasaus

Svinekam med rosenkål

Svinekam med urteost

Svinekebab

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med egg og sopp

Svinekjøtt med grønne bønner

Svinekjøtt med honning

Svinekjøtt med honningsopp

Svinekjøtt med paprika og ananas

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøtt med sitron og spisskummen

Svinekjøtt med svisker

Svinekjøtt med søt/sur saus

Svinekjøtt som i Hellas

Svinekjøttdip

Svineknoke i honning og mørkt øl

Svineknoke med gjæret kål

Svinekoteletter i grillpakke

Svinekoteletter i krydret saus

Svinekoteletter i rosmarinsaus

Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus

Svinekoteletter med cornflakes

Svinekoteletter med epleskiver

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Svinekoteletter med hvitløksaus

Svinekoteletter med kryddersaus

Svinekoteletter med porcinipasta

Svinekoteletter med pølse

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinekoteletter med urter

Svinemedaljonger

Svinemedaljonger i plommesaus

Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus

Svinemørbrad med ost og spaghetti

Svinenakke med kryddersmak

Svineragout med bambusskudd

Svineribbe

Svineribbe med krydret saus

Svinerulader med ansjos

Svineschnitzel med sopp

Svinesnitsler med oregano og sitron

Svinestek i ovn

Svinestek med kajunfyll

Svinestek med salvie og epler

Svinestek med sjampinjong

Svinestek med sprø svor

Svinestek panert med honning

Svinestek på italiensk manér

Svinestek spekket med oliven

Svinestek stekt i gryte

Svinestrimler med mais

Svinestærs

Sviskespekket svinefilet

Swinewok

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltelabber

Søndagsgryte

Tacos på meksikansk

Terrine av lettsaltet svineknoke

Ungarsk ribbe

Ungarsk sideflesk

Urteschnitzel

Viking-koteletter

Wok med strimlet svinekjøtt

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen