• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ribbe

Kjøtt / Svin

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren er like sprø som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

2 kg tynnribbe eller familieribbe
3 ts salt
2 ts pepper
ca. 2 dl vann

Bruksanvisning

1. Beregn ca. 500 g ribbe per person; da har du også til julefrokosten. Se etter at bena er saget helt over.

2. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.

6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser temperaturen til 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, ca. 2-2 1/2 time for familieribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie, slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter, slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.
Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler, rørte tyttebær mm.

PSST:

Ribba kan stekes tidlig på julaften eller dagen før. Skjær den i serveringsstykker etter at den er avkjølt. Legg ribbestykkene i langpanne sammen med medisterkaker, pølser, svisker og epler og varm opp like før servering. 200 °C i ca. 30 minutter.

Kjøtt / Svin


Sum Oppskrifter 241 funnet


Amerikansk ribbe

Aspargesgratinert svinefilet

Bakt rødvinsribbe

Bayonneskinke

Bayonneskinke med ananas

Biff Alexander

Bogstek i folie

Brasterte svinekoteletter med sjampinjong

Bresert sideflesk

Chili New Mexico

Chop suey

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Engelsk sommersylte

Eplekoteletter

Fattigmannsgryte

Filet Marielle

Florentinsk svinekam

Foliekokt skinke med salat

Forlorne fugler

Fylt ingefærschnitzel

Fylt sideflesk

Fylt svinekam

Fylte svineruller

Glasert skinke

Glasert svinekam

Glaserte skiver av hamburgerrygg

Gourmet koteletter

Gratinert svinefilet

Griljert juleskinke med urteglasur

Griljerte svinekoteletter

Griljerte syltelabber

Grillede sommerkoteletter med potetmos

Grillede svinekoteletter med tomatsaus

Grilling av kjøtt i skiver

Grillsteking i ovn

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Gulasj med zucchini

Hamburgerkoteletter med epler og kål

Hamburgerrygg

Hamburgerrygg med madeirasaus

Helstekt indrefilet med mandarinsaus

Helstekt spedgris på beiravis

Helstekt svineribbe

Hodesylte

Honningglasert ribbe

Hverdagssylte

Hvitløkstek

Høkerpanne

Indonesisk gryte

Ingefærskinke

Innbakt fylt hamburgerrygg

Italienske svinerulader

Jambalaya

Jegerkotelett

Juleribbe

Juleribbe med sprø svor

Kantarell-koteletter

Karibien wraps

Kavarma

Kinesiske kjøttboller

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Koking av kraft

Kokt fleskeben

Kokt salt skinke

Kokt skinkeknoke

Kokt svinekam

Kokt svinenakke

Kokt svinetunge

Kokt tunge med valnøttsaus

Kokte griselabber

Kotelett og pølsegryte

Koteletter i pakke

Kotelettkam med leverposteikrem

Krydrede hamburgerkoteletter

Kålrulett med svinekotelett

Lettsaltet ribbe med bønneragout

Lettsaltet skinke

Lettsaltet svineknoke i potetlefse

Leverbiff med rosmarinduft

Leverpudding av svin

Louisiana ris

Mager leverpostei

Marinert svinebog

Marinert svinefilet

Marinert svinefilet med paprika og hvitløk

Marinert tynnribbe

Marinerte løvskiver på spyd

Marinerte svinekoteletter med grønne bønner

Meatloaf med bacon

Medisterribbe

Melboller med svinekjøtt

Mørbradgryte

Nakkekoteletter med ost

Nakkekoteletter med soppsaus

Nordafrikansk kotelettrad

Nyreragu

Olivenkotelett

Orientalsk marinade til svin

Orientalsk ribberett

Orientalsk svinefilet

Ostegratinerte koteletter

Ostekoteletter med paprika

Ostekoteletter med spinat

Ostemørbrad

Ovnsbakt skinke

Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek

Panert røket svinekam med pepperrotfløte

Panert skinke

Panerte svinekoteletter

Partystek

Pepperbiff med bratwurst

Persillespekket svinefilet

Pesto wraps

Philips svinegryte

Portvinsmarinert svinefilet

Ribbe

Ribbe med epler, svisker og rødkål

Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter

Ribbe på grill

Ribbenstek

Ribbenstek med kastanjer og skogsopp

Ribberull med hvitløk

Ristet hamburgerrygg

Rullesylte

Rumenske paprikanyrer

Røket svinekam med smakelig følge

Røkt skinke med rosinsaus

Saltimbocca a la Romana

Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus

Selvrøkt svinestek

Sennepsgratinert juleskinke

Sichuan spareribs

Sitrusskinke

Sjampinjongstuet svinefilet

Skinke i aspik

Skinke med appelsiner

Skinke med eple og boller

Skinkerulader

Skinkestek

Skinkestek med rosmarin

Små svinekebab

Snarlagede svinekoteletter

Snitzel

Snitzel med erter og potetmos

Sommerkoteletter med surkålblanding

Sommermat med hamburgerrygg

Soppgratinert svinefilet

Spareribs

Sprøstekt svineribbe

Stekt lettsaltet flesk

Stekt lettsaltet flesk med eple og løk

Stekt skinkebiff

Stekt svinefilet

Stekte svinekoteletter

Store kjøttboller på ris

Sursøtt svin

Sveitserschnitzel med rösti

Svin med pasta

Svin med syltede endiver

Svine-pörkölt

Svinebog i gryte

Svinebog med eple og karri

Svinebog med sandskjell

Svinefilet gratinert med sopp

Svinefilet med bananer

Svinefilet med ingefær og honning

Svinefilet med osteskiver og paprikasalat

Svinefilet surprise

Svinegryte med rosiner

Svinekam med fiken

Svinekam med frukt

Svinekam med paprikasaus

Svinekam med rosenkål

Svinekam med urteost

Svinekebab

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med egg og sopp

Svinekjøtt med grønne bønner

Svinekjøtt med honning

Svinekjøtt med honningsopp

Svinekjøtt med paprika og ananas

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøtt med sitron og spisskummen

Svinekjøtt med svisker

Svinekjøtt med søt/sur saus

Svinekjøtt som i Hellas

Svinekjøttdip

Svineknoke i honning og mørkt øl

Svineknoke med gjæret kål

Svinekoteletter i grillpakke

Svinekoteletter i krydret saus

Svinekoteletter i rosmarinsaus

Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus

Svinekoteletter med cornflakes

Svinekoteletter med epleskiver

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Svinekoteletter med hvitløksaus

Svinekoteletter med kryddersaus

Svinekoteletter med porcinipasta

Svinekoteletter med pølse

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinekoteletter med urter

Svinemedaljonger

Svinemedaljonger i plommesaus

Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus

Svinemørbrad med ost og spaghetti

Svinenakke med kryddersmak

Svineragout med bambusskudd

Svineribbe

Svineribbe med krydret saus

Svinerulader med ansjos

Svineschnitzel med sopp

Svinesnitsler med oregano og sitron

Svinestek i ovn

Svinestek med kajunfyll

Svinestek med salvie og epler

Svinestek med sjampinjong

Svinestek med sprø svor

Svinestek panert med honning

Svinestek på italiensk manér

Svinestek spekket med oliven

Svinestek stekt i gryte

Svinestrimler med mais

Svinestærs

Sviskespekket svinefilet

Swinewok

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltelabber

Søndagsgryte

Tacos på meksikansk

Terrine av lettsaltet svineknoke

Ungarsk ribbe

Ungarsk sideflesk

Urteschnitzel

Viking-koteletter

Wok med strimlet svinekjøtt

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen