Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss malt spisskummen
1 ½ ts hvitløk, finhakket
2 ts nymalt pepper, pluss pepper etter smak
1 ts salt, pluss salt etter smak
7 ss frisk koriander, hakket
2 ss nypresset sitronsaft
revet skall av 1 sitron
2 ½ dl tørr hvitvin
1 kg svinebog, skåret i terninger på 4 cm
2 ss smult eller olivenolje
kyllingkraft, så mye at det dekker
4 løvtynne sitronskiver, hver skive skåret i fire
Sitron og spisskummen demper det fete i denne tradisjonelle spanske retten. Server den med stekte grønne blader med ristet brødrasp oppå.
Rør sammen spisskummen, hvitløk, 2 ts pepper, 1 ts salt, 4 ss koriander, sitronsaft, sitronskall og vin i en bolle.
Legg svinekjøttet i en bolle som ikke er av aluminium og gni krydderblandingen inn i kjøttet. Legg på lokk og sett bollen i kjøleskapet natten over.
Neste dag lar du kjøttet renne av. Ta vare på marinaden. Varm smult eller olivenolje i en kjele på sterk varme. Ha i kjøtterningene og stek dem i 8-10 minutter, til de er gylne. Ha i resten av marinaden og nok kyllingkraft til at det dekker kjøttet. Skru opp til sterk varme og kok opp. Skru på svak varme, legg på lokk og la det småkoke i ca 45 minutter, til det er godt mørt. De siste 10 minuttene av koketiden skal sitronskivene være med.
Smak til med salt og pepper og legg kjøttet i en serveringsbolle. Dryss resten av korianderen over og server med en gang.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron