Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg svineribbe (tynnribbe)
2-3 ts salt
½ ts pepper
Kjøp ribbe som har en passe fordeling av kjøtt og fett. Den beste måten er å oppsøke ferskvaredisken og be om å få se ribbestykket før du bestemmer deg. Det er vanskelig å bedømme et ribbestykke for det eneste du ser er svoren.
Snitt svoren, gjerne i benas retning, det gjør det enklere å skjære pene stykker når ribben er ferdigstekt. Snitt med en skarp kniv litt ned i fettet og gni kjøttstykket godt inn med salt og pepper. Pakk ribben inn i folie og la den stå fra 1-3 dager kjølig.
Fyll ca 5 dl kokende vann i langpannen og legg ribbestykket med svorsiden ned i vannet i forvarmet ovn på 240 C i ca 20 minutter.
Legg så ribben på rist over langpannen med svorsiden opp og reduser varmen til 200 C. Øk temperaturen eller bruk grillen på slutten av steketiden, da vil du få en sprø svor.
Bruker du grillen blir svoren lett brent, så du må passe på hele tiden, med ovnsdøren litt på gløtt. Steketiden varierer med ribbens størrelse. 60-90 minutter for tynnribbe og 120-150 minutter for midtribbe.
La kjøttet hvile i ca 20 minutter før du skjærer i det. Da får kjøttsaften satt seg og du får saftig og mørt kjøtt.
Bruker du julepølse og medisterkaker til ribben, kan disse stekes sammen med ribben i langpannen de siste 20 minuttene.
Foretrekker du ribbefett som saus, er det bare å samle opp fra langpannen. Vil du ha litt magrere saus kan du sette langpannen litt kjølig og ta bort litt av fettet etter hvert som det størkner.
Tøm litt kokende vann i langpannen og få med alle smakene fra stekingen. Deretter kokes denne kraften og jevnes med hvetemel eller maisennamel. Sausen avrundes med litt fløte og smakes til med salt og pepper.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron