Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg blåskjell
2 kyllinglår
4 sjalottløk
1 liten gulrot
1/2 liten rotselleri
4 fedd hvitløk
1/2 fl. tørr hvitvin
8 ss hakket kruspersille
2 ss hakket estragon
5 plater gelatin
1 ts salt
1 ss svart pepper
Ha hvitvinen i en kjele og kok opp. Ha i blåskjellene og kok videre til de har åpnet seg. Ta ut skjellene og plukk ut innmaten. Kast skjellene.
Del kyllinglårene i midtleddet. Fjern alt skinn og synlig fett. Legg kyllingstykkene i kjelen med hvitvien og skjellkraften.
Skrell sjalottløk, gulrot og selleri, og del alt i grove biter. Ha det i kjelen sammen med uskrelt hvitløk. Fyll på med vann til alt er dekket. Kok opp, skum av etter et par minutter. La det trekke videre i 20 minutter.
Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg alt til side. Skjær kyllingkjøttet fra beinene og del det i små terninger. Skjær grønnsakene i like små terninger. Bland kylling og grønnsaker med skjellmaten og denhakkede persillen.
Sil kraften over i et literml. Det bør være igjen ca 1/2 liter. Ha kraften tilbake i kjelen og kok inn til det er igjen 4 dl, sjekk i litermålet. Smak til kraften med salt, pepper og hakket estragon.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kryst ut vannet og ha gelatinen i den varme blåskjellkraften mens du rører.
Ha blandingen i små porsjonsformer, f.eks. kaffekopper. Slå kraften med gelatin over og sett til avkjøling til den har stivnnet, i minst 5 timer.
Ved servering dyppes porsjonsformene så vidt i varmt vann, før innholdet hvelves over på tallerkener. Løsne forsiktig med en kniv langs kanten om nødvendig. Server gjerne med pickles og mørkt brød, og gjerne en salat vendt i sennepsvinaigrette.
Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)
Blåskjell med friske koriander og kokosmelk
Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime
Blåskjell med løksmak og spinat
Blåskjell og kylling i estragongelé
Blåskjellfrikassé med sjampinjong
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti
Dampede blåskjell med thaikrydder
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Friterte blåskjell med kinakål
Marinert blåskjell med hollandaise
Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker
Soppgratinerte blåskjell med risotto