• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blåskjell og kylling i estragongelé

Skalldyr / Blåskjell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg blåskjell
2 kyllinglår
4 sjalottløk
1 liten gulrot
1/2 liten rotselleri
4 fedd hvitløk
1/2 fl. tørr hvitvin
8 ss hakket kruspersille
2 ss hakket estragon
5 plater gelatin
1 ts salt
1 ss svart pepper

Bruksanvisning

Ha hvitvinen i en kjele og kok opp. Ha i blåskjellene og kok videre til de har åpnet seg. Ta ut skjellene og plukk ut innmaten. Kast skjellene.

Del kyllinglårene i midtleddet. Fjern alt skinn og synlig fett. Legg kyllingstykkene i kjelen med hvitvien og skjellkraften.

Skrell sjalottløk, gulrot og selleri, og del alt i grove biter. Ha det i kjelen sammen med uskrelt hvitløk. Fyll på med vann til alt er dekket. Kok opp, skum av etter et par minutter. La det trekke videre i 20 minutter.

Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg alt til side. Skjær kyllingkjøttet fra beinene og del det i små terninger. Skjær grønnsakene i like små terninger. Bland kylling og grønnsaker med skjellmaten og denhakkede persillen.

Sil kraften over i et literml. Det bør være igjen ca 1/2 liter. Ha kraften tilbake i kjelen og kok inn til det er igjen 4 dl, sjekk i litermålet. Smak til kraften med salt, pepper og hakket estragon.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kryst ut vannet og ha gelatinen i den varme blåskjellkraften mens du rører.

Ha blandingen i små porsjonsformer, f.eks. kaffekopper. Slå kraften med gelatin over og sett til avkjøling til den har stivnnet, i minst 5 timer.

Ved servering dyppes porsjonsformene så vidt i varmt vann, før innholdet hvelves over på tallerkener. Løsne forsiktig med en kniv langs kanten om nødvendig. Server gjerne med pickles og mørkt brød, og gjerne en salat vendt i sennepsvinaigrette.

Skalldyr / Blåskjell


Sum Oppskrifter 56 funnet


Alfredos risotto

Blåskjell - forrett

Blåskjell à l´Algarve

Blåskjell delikatesser

Blåskjell i fløtesaus

Blåskjell i folie på grillen

Blåskjell i hvitløksmør

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i paiskall

Blåskjell i pikant saus

Blåskjell i safransaus

Blåskjell i sherrysaus

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Blåskjell med friske koriander og kokosmelk

Blåskjell med hvitløk

Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime

Blåskjell med løksmak og spinat

Blåskjell med safran

Blåskjell med whisky

Blåskjell Mougins

Blåskjell og kylling i estragongelé

Blåskjell som forrett

Blåskjell som i Provence

Blåskjell-pilaff

Blåskjellfrikassé med sjampinjong

Blåskjellgryte

Blåskjellsalat med egg

Blåskjellsaus til båndspaghetti

Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe fra Molde

Blåskjellsuppe fra Spania

Blåskjellsuppe med safran

Brunede blåskjell

Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti

Dampede belgiske blåskjell

Dampede blåskjell med chili

Dampede blåskjell med thaikrydder

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fransk blåskjellgryte

Friske blåskjell med urter

Friterte blåskjell

Friterte blåskjell med kinakål

Gratinerte blåskjell

Grillede blåskjell med smør

Hvitløksduftende blåskjell

Hvitvindampete blåskjell

Karriblåskjell og spaghetti

Kokte blåskjell

Marinert blåskjell med hollandaise

Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker

Salat med ferske blåskjell

Sjømannskonens blåskjellsuppe

Sjøtunge med blåskjell

Soppgratinerte blåskjell med risotto

Spaghetti med pikant blåskjell

Vindampende skjell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen