• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Friterte blåskjell med kinakål

Skalldyr / Blåskjell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg store blåskjell
4 sjalottløk
Frityrrøre:
2 dl pils eller mørkt øl
2 ss soyasaus
1 egg
1 fedd hvitløk
1 ss karri
1 ts chilipulver
1 ss spisskummin
hvetemel
1/2 ts bakepulver
Kinakålstuing:
1/4 kinakål
kraften fra blåskjellene
1 fedd hvitløk
1/2 vaniljestang
1/2 appelsin
1 lime
2 ss hakket frisk koriander
2 ss smør
pepper
solsikkeolje til fritering

Bruksanvisning

Ha blåskjellene i en romslig kjele. Finhakk sjalottløk og ha i kjelen. Sett kjelen på varm plate og ha i litt vann for å sette igang "dampingen" av skjellene. Damp noen minutter til alle skjellene har åpnet seg. Finner du noen som fremdeles er lukket, må de kastes. Sil blåskjellkraften fra kjelen over i en bolle og sett den til side.

Plukk innmaten ut av blåskjellene og tre dem på trespyd. Pass på at spydene ikke er så lange at de ikke går ned i kjelen du skal fritere i.

Lag frityrrøre ved å piske sammen øl, soya, egg, bakepulver og krydderne. Finhakk hvitløk og ha den i. Visp inn nok mel til at det blir en passe tykk røre, litt tynnere enn vaffelrøre. La røren hvile en halvtimes tid.

Vend spydene i mel. Dypp dem deretter i frityrdeigen.

Ha oljen i en romslig jerngryte eller vid stekepanne med høye kanter. Varm oljen til det dannes små bobler rundt et treskaft som stikkes nedi. Friter spydene til deigen rundt skjellene er blitt sprø og gyllen.

Ha blåskjellkraften i en vid kjele. Finhakk hvitløkfeddet og ha i kraften. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut de svarte frøene, og ha dem i kraften sammen med de halve stengene. Press saften ut av limen og den halve appelsinen og ha den i kraften.

Kok opp kraften. Tilsett smøret. Kok kraften inn til en fjerdedel. Ta ut vaniljestangen.

Skjær kinakålen i strimler. Ha kålen i den innkokte kraften. Vend kålen i kraften mens den koker. Tilsett finhakket koriander. Ta ut kålen med to skjeer, la den dryppe av litt og legg den i dype tallerkener. Kok den resterende kraften inn til den tykner litt, og fordel den over kålen.

Legg blåskjellspydene på tallerkenene.

Skalldyr / Blåskjell


Sum Oppskrifter 56 funnet


Alfredos risotto

Blåskjell - forrett

Blåskjell à l´Algarve

Blåskjell delikatesser

Blåskjell i fløtesaus

Blåskjell i folie på grillen

Blåskjell i hvitløksmør

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i paiskall

Blåskjell i pikant saus

Blåskjell i safransaus

Blåskjell i sherrysaus

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Blåskjell med friske koriander og kokosmelk

Blåskjell med hvitløk

Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime

Blåskjell med løksmak og spinat

Blåskjell med safran

Blåskjell med whisky

Blåskjell Mougins

Blåskjell og kylling i estragongelé

Blåskjell som forrett

Blåskjell som i Provence

Blåskjell-pilaff

Blåskjellfrikassé med sjampinjong

Blåskjellgryte

Blåskjellsalat med egg

Blåskjellsaus til båndspaghetti

Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe fra Molde

Blåskjellsuppe fra Spania

Blåskjellsuppe med safran

Brunede blåskjell

Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti

Dampede belgiske blåskjell

Dampede blåskjell med chili

Dampede blåskjell med thaikrydder

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fransk blåskjellgryte

Friske blåskjell med urter

Friterte blåskjell

Friterte blåskjell med kinakål

Gratinerte blåskjell

Grillede blåskjell med smør

Hvitløksduftende blåskjell

Hvitvindampete blåskjell

Karriblåskjell og spaghetti

Kokte blåskjell

Marinert blåskjell med hollandaise

Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker

Salat med ferske blåskjell

Sjømannskonens blåskjellsuppe

Sjøtunge med blåskjell

Soppgratinerte blåskjell med risotto

Spaghetti med pikant blåskjell

Vindampende skjell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen