• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Friterte blåskjell

Skalldyr / Blåskjell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 egg
1 ss olivenolje
nykvernet hvit pepper
salt
100 g hvetemel
1 ½ kg friske blåskjell
1 gulrot
1 løk
1 stilk selleri
1 laurbærblad
1 ts hel svart pepper
2 hele nellik
3 cm strimmel gult sitronskall
2 ½ dl tørr hvitvin
vegetabilsk olje til fritering
2 sitroner
persille- og rucolablad til pynt

Bruksanvisning

Pisk sammen egg, olje 1 ¼ dl vann og en klype salt og pepper. Sikt melet og bland det i. Rør det hele sammen til en klumpfri røre. Dekk røren til og la den stå og svelle i ca 1 time.

Skrubb i mellomtiden blåskjellene under rennende, kaldt vann og fjern skjegget. Bank på skjell som ikke lukker seg. Kast dem som fremdeles er åpne. Skrell gulrot og løk og skjær dem i tynne skiver. Skyll selleristilken og skjær den i skiver.

Kok opp grønnsakene, laurbærblad, hel pepper, nellik, sitronskall, 1 ts salt, vin og 2 ½ dl vann i en stor kasserolle og la det koke noen minutter.

Tilsett skjellene og kok dem under lokk på sterk varme i 5-7 minutter til skjellene åpner seg. Rist på gryten av og til under kokingen. Avkjøl blåskjellene i kraften i 30 minutter. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg.

Ta skjellmaten ut av skallene og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Varm rikelig med olje, ca 6 cm høyt, i en jerngryte eller frityrgryte. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi.

Dypp blåskjellene i frityrrøren slik at de blir helt dekket, og stek dem gylne i oljen. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server blåskjellene nystekte pyntet med sitronbåter, persille- og rucolablad.

Skalldyr / Blåskjell


Sum Oppskrifter 56 funnet


Alfredos risotto

Blåskjell - forrett

Blåskjell à l´Algarve

Blåskjell delikatesser

Blåskjell i fløtesaus

Blåskjell i folie på grillen

Blåskjell i hvitløksmør

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i paiskall

Blåskjell i pikant saus

Blåskjell i safransaus

Blåskjell i sherrysaus

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Blåskjell med friske koriander og kokosmelk

Blåskjell med hvitløk

Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime

Blåskjell med løksmak og spinat

Blåskjell med safran

Blåskjell med whisky

Blåskjell Mougins

Blåskjell og kylling i estragongelé

Blåskjell som forrett

Blåskjell som i Provence

Blåskjell-pilaff

Blåskjellfrikassé med sjampinjong

Blåskjellgryte

Blåskjellsalat med egg

Blåskjellsaus til båndspaghetti

Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe fra Molde

Blåskjellsuppe fra Spania

Blåskjellsuppe med safran

Brunede blåskjell

Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti

Dampede belgiske blåskjell

Dampede blåskjell med chili

Dampede blåskjell med thaikrydder

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fransk blåskjellgryte

Friske blåskjell med urter

Friterte blåskjell

Friterte blåskjell med kinakål

Gratinerte blåskjell

Grillede blåskjell med smør

Hvitløksduftende blåskjell

Hvitvindampete blåskjell

Karriblåskjell og spaghetti

Kokte blåskjell

Marinert blåskjell med hollandaise

Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker

Salat med ferske blåskjell

Sjømannskonens blåskjellsuppe

Sjøtunge med blåskjell

Soppgratinerte blåskjell med risotto

Spaghetti med pikant blåskjell

Vindampende skjell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen