• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blåskjell som i Provence

Skalldyr / Blåskjell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg friske blåskjell
2,5 dl hvitvin
270 g meierismør
1 bunt persille
2 estragonkvister
4 sjalottløk
4-5 hvitløkfedd
2 skiver daggammelt brød
grovt salt

Bruksanvisning

Vask og rens blåskjellene. Friske blåskjell skal lukke seg når du banker på skallet.

Hakk sjalottløk, persille og estragon. Smuldre brødet fint.

Smelt 20 g smør i en kjele, og ha i halvparten av den hakkede løken. Press i to av hvitløkfeddene og tilsett 3 ss hakket persille. La det surre i ca 3 min. på svak varme. Rør om, det skal ikke ta farge. Hell over vinen, og la det koke i 5 min. uten lokk før blåskjellene has i. Kvern over hvit pepper, legg på lokk og øk til full varme. Damp til skjellene har åpnet seg, 5-7 min. Rør om av og til eller rist på kjelen. Ta ut skjellene og kast de skjellene som ikke har åpnet seg.

Sil kraften over i en mindre kjele, og kok inn væsken til en fjerdedel. Rør resten av smøret mykt. Bland inn brødsmulene, resten av persillen, hakket estragon og resten av sjalottløken. Pres over resten av hvitløken og bland godt.

Fjern "lokket" fra skjellene, og plasser dem med skjellsiden ned i et ildfast fat, eller i porsjonsformer, strødd med grovt salt. Fordel smørblandingen over blåskjellene og hell over kraften og plasser fatet under grill ca. 5 min. Server skjellene rykende varme.

Skalldyr / Blåskjell


Sum Oppskrifter 56 funnet


Alfredos risotto

Blåskjell - forrett

Blåskjell à l´Algarve

Blåskjell delikatesser

Blåskjell i fløtesaus

Blåskjell i folie på grillen

Blåskjell i hvitløksmør

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i paiskall

Blåskjell i pikant saus

Blåskjell i safransaus

Blåskjell i sherrysaus

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Blåskjell med friske koriander og kokosmelk

Blåskjell med hvitløk

Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime

Blåskjell med løksmak og spinat

Blåskjell med safran

Blåskjell med whisky

Blåskjell Mougins

Blåskjell og kylling i estragongelé

Blåskjell som forrett

Blåskjell som i Provence

Blåskjell-pilaff

Blåskjellfrikassé med sjampinjong

Blåskjellgryte

Blåskjellsalat med egg

Blåskjellsaus til båndspaghetti

Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe fra Molde

Blåskjellsuppe fra Spania

Blåskjellsuppe med safran

Brunede blåskjell

Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti

Dampede belgiske blåskjell

Dampede blåskjell med chili

Dampede blåskjell med thaikrydder

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fransk blåskjellgryte

Friske blåskjell med urter

Friterte blåskjell

Friterte blåskjell med kinakål

Gratinerte blåskjell

Grillede blåskjell med smør

Hvitløksduftende blåskjell

Hvitvindampete blåskjell

Karriblåskjell og spaghetti

Kokte blåskjell

Marinert blåskjell med hollandaise

Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker

Salat med ferske blåskjell

Sjømannskonens blåskjellsuppe

Sjøtunge med blåskjell

Soppgratinerte blåskjell med risotto

Spaghetti med pikant blåskjell

Vindampende skjell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen