• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Soppgratinerte blåskjell med risotto

Skalldyr / Blåskjell

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg skrubbet blåskjell
1 løk
1/2 flaske hvitvin
2 fedd hvitløk
Soppsmør:
300 g sjampinjong
3 ss hakket kruspersille
300 g romtemperert smør
2 ss soyasaus
Blåskjellrisotto:
8 dl blåskjellkraft fra dampingen av skjellene
4 dl basmatris
1 rød paprika
1 liten løk
1 dl olivenolje

Bruksanvisning

Hakk løk og hvitløk. Ha det i en gryte sammen med hvitvin og kok opp. Legg i skjellene og damp til de åpner seg. Sil kraften og sett den til side. Blir det ikke fullt 8 dl, må du spe på med vann. Fjern den øverste halvdelen av skjellene, og plasser de andre halvdelene med innmat på stødig underlag i langpanne (rynket aluminiumsfolie eller grovt havsalt).

Til soppsmøret finhakker du sopp og persille, har det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus, og kjører til smøret er luftig. Fordel dette i skjellene, som nå er ovnsklare.

Til blåskjellrisottoen grovhakker du løk og paprika og kjører i hurtigmikser. Fres dette litt i olje og tilsett så ris og blåskjellkraft. Kok svakt under lokk i ca 20 minutter, til risen er ferdig.

Mot slutten settes langpannen med skjell i stekeovnen under grill eller på 300 C til de er gylne. Det tar ikke lang tid!

Server blåskjellene og risen sammen med en grønn salat eller kalde marinerte grønnsaker til.

Skalldyr / Blåskjell


Sum Oppskrifter 56 funnet


Alfredos risotto

Blåskjell - forrett

Blåskjell à l´Algarve

Blåskjell delikatesser

Blåskjell i fløtesaus

Blåskjell i folie på grillen

Blåskjell i hvitløksmør

Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i paiskall

Blåskjell i pikant saus

Blåskjell i safransaus

Blåskjell i sherrysaus

Blåskjell i vin- og fløtesaus (Mouclade)

Blåskjell med friske koriander og kokosmelk

Blåskjell med hvitløk

Blåskjell med kokosmelk, ingefær og lime

Blåskjell med løksmak og spinat

Blåskjell med safran

Blåskjell med whisky

Blåskjell Mougins

Blåskjell og kylling i estragongelé

Blåskjell som forrett

Blåskjell som i Provence

Blåskjell-pilaff

Blåskjellfrikassé med sjampinjong

Blåskjellgryte

Blåskjellsalat med egg

Blåskjellsaus til båndspaghetti

Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe fra Molde

Blåskjellsuppe fra Spania

Blåskjellsuppe med safran

Brunede blåskjell

Chiliblåskjell med krabbe og spaghetti

Dampede belgiske blåskjell

Dampede blåskjell med chili

Dampede blåskjell med thaikrydder

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fransk blåskjellgryte

Friske blåskjell med urter

Friterte blåskjell

Friterte blåskjell med kinakål

Gratinerte blåskjell

Grillede blåskjell med smør

Hvitløksduftende blåskjell

Hvitvindampete blåskjell

Karriblåskjell og spaghetti

Kokte blåskjell

Marinert blåskjell med hollandaise

Røkte blåskjell med stekt hvitløk og artiskokker

Salat med ferske blåskjell

Sjømannskonens blåskjellsuppe

Sjøtunge med blåskjell

Soppgratinerte blåskjell med risotto

Spaghetti med pikant blåskjell

Vindampende skjell

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen