• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Aubergine med reker

Skalldyr / Reker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 store og faste auberginer på samme størrelse
2 ss sitronsaft
40 g smør eller margarin
225 g rensete reker
40 g vårløk i fine skiver, ta med noe av det grønne
4 finhakkete tomater
1 hvitløkfed, presset
10 g finhakket persille
10 g finhakket basilikum
litt revet muskat
tabascosaus
50 g brødrasp
ris til servering
salt
malt svart pepper

Bruksanvisning

Sett ovnen på 190 C. Bruk en skarp kniv og hul forsiktig ut hver halvdel, slik at du sitter igjen med et skall som er ca 1 cm tykt.

Legg auberginene i kaldt vann med skinnsiden opp slik at de ikke blir mørke.

Grovhakk kjøttet fra auberginene, og bland det med sitronsaft.

Smelt 25 g smør eller margarin i pannen. Ha i rekene og la det surre 2-3 minutter til rekene er rosa. Pass på å snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta opp rekene med hullsleiv.

Ha vårløk i pannen og stek ved middels varme i 2 minutter under stadig omrøring. Ha i tomater, hvitløk og persille, og la det surre i ytterligere 5 minutter.

Ha i auberginekjøttet, basilikum og muskat. Tilsett om nødvendig litt vann for å forhindre at grønnsakene setter seg fast. Bland godt. Dekk til og la det syde 8-10 minutter.

Del hver reke i to, og ha dem i grønnsakblandingen. Smak til med salt, pepper og tabascosaus.

Smør en ildfast form med olje. Formen må være akkurat stor nok til de fire auberginebåtene. Tørk auberginene, og legg dem i formen.

Legg et lag brødrasp i hver aubergine, deretter et lag av rekeblandingen, gjenta og avslutt med et lag brødrasp.

Ha en klatt smør eller margarin på hver båt, og la dem steke i ovn i 20-25 minutter til de er gyllenbrune. Serveres med ris.

Skalldyr / Reker


Sum Oppskrifter 101 funnet


Aubergine med reker

Bryggeform

Ceviche med reker og hyse

Egg og ris med rekesaus

Fisk og skalldyr i bakepapir

Flambert fisk- og skalldyrgrateng

Friterte kjempereker

Frityrkokte reker

Frityrstekte krydderreker

Fujong-reker

Gratinerte reker

Grillede kongereker med romescosaus

Grillede reker i skinkeskiver

Grønne scampi med ingefær og hvitløk

Hakkede reker på svartbrød med dill

Hvitløk og chilireker

Hvitløkreker på indisk

Hvitløksreker

Hvitløksreker med sterk saus

Indisk risrett med reker

Italiensk rekerett

Karamellisert scampi

Karrireker

Kjempereker med honningsalsa

Kjempereker med linseragu og grillet chèvre

Kreolske reker

Luksuriøs rekesalat

Luksusreker

Marinerte reker

Marinerte reker med ertepuré og papadum

Meksikansk rekesalat

Meksikanske reketortillas

Orientalske reker

Ovnsbakte reker med fetaost

Paella

Pilaff med reker

Reke- og grønnsakkebab

Reke- og mangococktail

Reke- og soppsalat

Reke-egg i karri

Rekecocktail

Rekecocktail fra Louisiana

Rekegryte

Rekekabaret

Rekekarri med kokosfløte

Rekekraft

Rekemousse i hvitvinsgelé

Rekende riddere

Rekepanne med asparges

Rekepanne med karri

Rekepasta

Rekepostei

Reker etouffée

Reker Fu-Yung

Reker i bakte poteter

Reker i folie på grillen

Reker i hvitløk

Reker i mangosalat

Reker i paiskall

Reker i salsa

Reker i saus

Reker i skarp saus

Reker med balsamicomarinerte grønnsaker

Reker med basilikummajones

Reker med fersk asparges

Reker med gresk dressing

Reker med grønne nudler

Reker med hvitløk

Reker med kald ris

Reker med karri

Reker med ris og karrismør

Reker med saus av gresskarkjerner

Reker med varm ris

Reker og grønnsaker fritert med tempura

Reker på spidd

Reker på spidd som på Sicilia

Reker Quesadilla

Rekeravioli

Rekerisotto

Rekesalat med safran

Rekesalat med sitronsmak

Rekesmør

Rekesufflé

Rekesuppe fra Hvaler

Rekesymfoni med sitron og dill

Reketarteletter med hvitløk

Reketortilla

Risrand med reker og sopp

Rosenrød rekecocktail

Røde og hvite reker

Røkte laksehorn med rekemousse

Salat med reker og agurk

Scampi i hvitløk

Sesamnudler og chilireker

Sherrymarinerte reker

Skalldyrrisotto

Spanske reker

Stekte reker med lime og brent chilisalt

Stekte reker og sukkererter

Stuede reker med grønnsaker

Thailandsk rekesalat

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen