Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg reker
2 dl olivenolje
1 squash
1 aubergine
4 tomater
2 røde paprika
1 løk
oliven
kapers
1 dl balsamicoeddik
1 dl olivenolje
2 sjalottløk
basilikum
nykvernet svart pepper
Skjær squash og aubergine i 1/2 cm tykke skiver. Dryss litt salt på dem og legg dem til side en halv time, slik at saltet får trekke ut vann. Tørk av med tørkepapir.
Del paprikaene i to og ta ut frøene. Pensle skinnsiden med olje og legg delene med skinnet opp i stekeovn på høyeste temperatur, eller under grillelementet til skinnet svartner. La dem kjøle noe og fjern skinnet helt. Del dem så i mindre biter.
Skjær et lite kryss i skinnet på tomatene, ha dem i kokende vann i 10 sekunder og flå av skinnet. Del hver av dem i seks båter og skrap ut steinene.
Skjær løken i skiver. Stek alt sammen gyllent i olivenolje og la det renne av på papir.
Lag en balsamicovinaigrette ved å finhakke sjalottløk, helle over olje og balsamico og blande godt.
Pill rekene. Legg alle grønnsakene i taksteinsmønster på tallerkener, plasser rekene pent på toppen sammen med litt oliven og kapers, samt nykvernet pepper. Slå balsamicovinaigretten over og legg på noen blader basilikum.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse