Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g pillede reker
4 store skiver pumpernickel
smør
Sennepsvinaigrette:
4 ss jomfruolivenolje
2 ss sennep
1 ts rødvinseddik
2 sjalottløk
1 bunt dill
nykvernet svart pepper
Pisk sammen olje, sennep og eddik til vinaigrette.
Finhakk sjalottløk og dill, bland det i vinaigretten, sammen med rikelig svart pepper. Grovhakk rekene og vend dem i vinaigretten.
Ha smør på brødskivene. Fordel rekene på dem og bruk en stekespade til å klappe dem flatt på skivene. Skjær dem gjerne som små snitter.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse