• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Indisk risrett med reker

Skalldyr / Reker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

120 g langkornet ris ( 1 1/2 dl)
salt
3 dl vann
2 bokser reker á 100 g
2 egg
smør eller margarin til fatet
1 dl reven ost (sveitsertype)

Grateng:
100 g sjampinjong
2 ss smør eller margarin
1 ts karri
3 ss hakket løk
2 ss hakkede epler
3 ss hvetemel
3 dl melk
2 dl fløte
salt
pepper

Bruksanvisning

Kok ris i lettsaltet vann, under lokk over svak varme i ca 20 minutter.

Hardkok egg 8-10 minutter, avkjøl i kaldt vann, skrell dem og skjær dem i båter. Sil rekene, finhakk sjampinjongen.

Smelt smør og karri i gratengen, legg i løk og fres den til den blir myk, tilsett eplehakket. Dryss mel over, tilsett melk og fløte, rør godt om. Smak til med krydder. Bland inn sjampinjongen.

Smør et ildfast fat og legg risen ut over bunnen. Legg på eggebåter og reker. Hell gratengen over og dryss på ost.

Gratiner ved 250 C i ca 5 minutter eller til gratengen er lyst gyllen.

Ovnsvarme kuvertrundstykker er et godt følge.

Skalldyr / Reker


Sum Oppskrifter 101 funnet


Aubergine med reker

Bryggeform

Ceviche med reker og hyse

Egg og ris med rekesaus

Fisk og skalldyr i bakepapir

Flambert fisk- og skalldyrgrateng

Friterte kjempereker

Frityrkokte reker

Frityrstekte krydderreker

Fujong-reker

Gratinerte reker

Grillede kongereker med romescosaus

Grillede reker i skinkeskiver

Grønne scampi med ingefær og hvitløk

Hakkede reker på svartbrød med dill

Hvitløk og chilireker

Hvitløkreker på indisk

Hvitløksreker

Hvitløksreker med sterk saus

Indisk risrett med reker

Italiensk rekerett

Karamellisert scampi

Karrireker

Kjempereker med honningsalsa

Kjempereker med linseragu og grillet chèvre

Kreolske reker

Luksuriøs rekesalat

Luksusreker

Marinerte reker

Marinerte reker med ertepuré og papadum

Meksikansk rekesalat

Meksikanske reketortillas

Orientalske reker

Ovnsbakte reker med fetaost

Paella

Pilaff med reker

Reke- og grønnsakkebab

Reke- og mangococktail

Reke- og soppsalat

Reke-egg i karri

Rekecocktail

Rekecocktail fra Louisiana

Rekegryte

Rekekabaret

Rekekarri med kokosfløte

Rekekraft

Rekemousse i hvitvinsgelé

Rekende riddere

Rekepanne med asparges

Rekepanne med karri

Rekepasta

Rekepostei

Reker etouffée

Reker Fu-Yung

Reker i bakte poteter

Reker i folie på grillen

Reker i hvitløk

Reker i mangosalat

Reker i paiskall

Reker i salsa

Reker i saus

Reker i skarp saus

Reker med balsamicomarinerte grønnsaker

Reker med basilikummajones

Reker med fersk asparges

Reker med gresk dressing

Reker med grønne nudler

Reker med hvitløk

Reker med kald ris

Reker med karri

Reker med ris og karrismør

Reker med saus av gresskarkjerner

Reker med varm ris

Reker og grønnsaker fritert med tempura

Reker på spidd

Reker på spidd som på Sicilia

Reker Quesadilla

Rekeravioli

Rekerisotto

Rekesalat med safran

Rekesalat med sitronsmak

Rekesmør

Rekesufflé

Rekesuppe fra Hvaler

Rekesymfoni med sitron og dill

Reketarteletter med hvitløk

Reketortilla

Risrand med reker og sopp

Rosenrød rekecocktail

Røde og hvite reker

Røkte laksehorn med rekemousse

Salat med reker og agurk

Scampi i hvitløk

Sesamnudler og chilireker

Sherrymarinerte reker

Skalldyrrisotto

Spanske reker

Stekte reker med lime og brent chilisalt

Stekte reker og sukkererter

Stuede reker med grønnsaker

Thailandsk rekesalat

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen