Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg reker
1 rød paprika
1 stor løk
olje til fritering
grillspyd av tre
Tempurarøre:
2 egg
2 dl soyaolje
170 g hvetemel
2 dl iskaldt vann
Rekesaus:
2 dl rekekraft (se egen oppskrift)
1 dl soyasaus
3 ss ketchup
1 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
saften av 1 lime
Pisk eggene i en bolle sammen med soyaoljen. Sikt melet i og rør det til en jevn, tykk røre. Tilsett vannet under omrøring. Sett røren kaldt.
Pill rekene og tre dem tett i tett på spydene slik at det blir to spyd til hver. Spar skallene, de lager du saus av.
Del paprikaen i to, fjern frøene og skjær den i biter på langs. Del løken i fire båter og plukk lagene pent fra hverandre. Tre grønnsakene på spyd.
Varm olje i en gryte. Stikk et av trespydene ned i oljen, den er varm nok når det bobler rundt pinnen. Dypp rekespyd og grønnsakspyd i røren og la dem få renne litt av seg. Friter dem ca 2 minutter, til de blir sprø og gylne, grønnsakspydene først.
Serveres straks med for eksempel kinesisk jasminrins og rekesaus, som du lager slik:
Rist sesamfrøene gylne i stekepanne. Bland alt det andre i en kjele og kok i 3-5 minutter, tilsett sesamfrøene til slutt.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse