Flere resulteter finnes under oppskriften
12 kjempereker
1 ss finhakket estragon
olivenolje
4 skiver chèvre
Linseragu:
2 dl linser
2 ss finhakket selleri
2 ss finhakket sjalottløk
2 ss finhakket gulrot
2 fedd hvitløk med skall
1 skive bacon
6 dl kjøttkraft
2 ss hakket persille
2 ss smør
havsalt
nykvernet svart pepper
Skjær kjemperekene nesten gjennom fra skallsiden, brett dem ut til "sommerfugler", og fjern den svarte strengen, tarmen, i midten. Dryss på litt salt og nykvernet pepper og estragon. Stek dem i panne med olje på relativt sterk varme i ca 3-4 minutter.
Legg chèvreskivene på stekeplaten og stek på øverste rille i svart varm ovn eller under grill, til de blir godt gylne. La dem få hvile litt på stekeplaten, slik at de blir faste før du rører dem.
Skyll linsene godt i rikelig kaldt vann. Kok dem3 minutter i nytt vann og slå av vannet.
Fres baconskivene og grønnsakene raskt i smør. Tilsett hvitløkfeddene, de forvellede linsene og kjøttkraften. La det småkoke 12-15 minutter.
Ta ut hvitløkfeddene og baconskivene. Tilsett salt, nykvernet pepper og persille. Kok til blandingen tykner litt, men ikke så lenge at den blir grøtet.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse