Flere resulteter finnes under oppskriften
16 scampi med skall og hode
8 hvitløksfedd
3 ss finhakket ingefær
2 dl sesamolje
1 ts salt
1 bunt koriander
2 ss peanøttolje
1 dl limesaft
Vask scampiene i kaldt vann og la dem renne av på kjøkkenpapir. Ha hvitløk, ingefær, sesamolje, salt og koriander i en food processor. Kjør til det blir en tykk pasta. Bland scampi med den grønne pastaen.
Dekk til med plast og sett det hele i kjøleskap i 6 timer.
Varm olje i en wok. Fres scampiene til de skifter farge og blir sprø. Legg dem på et serveringsfat. Hell til slutt resten av marinaden og limesaften i woken. La sausen bli varm, hell den over scampiene. Serveres med ris til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse