• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Risrand med reker og sopp

Skalldyr / Reker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g langkornet ris
2 ts salt pr. liter vann
1 ts karri
1 grønn og 1 rød paprika
150 g sjampinjonger
2 ss smør eller margarin
2 ss sitronsaft
3 ss hvetemel
2 dl hvitvin
2-3 dl buljong
150 g kokt skinke
250 g rensede reker
salt
hvit pepper

garnityr:
halve sitronskiver
persille

Bruksanvisning

Kok opp rikelig med saltet vann. Dryss risen i og tilsett karri. Kok risen til den er mør, 12-13 minutter. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Smør en randform og pakk risen tett i den. Hold risen varm.

Rens paprikafruktene og skjær dem i fine strimler.

Rens og vask sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver.

Damp paprika og sopp i smør og sitronsaft et par minutter.

Dryss på hvetemel og rør godt.

Spe med hvitvin og så mye buljong at det blir en relativt tykk saus. La det koke minst 10 minutter.

Tilsett finstrimlet skinke og det meste av rekene (hold av noen til pynt). Varm sausen, men la den ikke koke. Smak til med salt og pepper.

Server risranden hvelvet på fat med stuingen i midten og garnert med halve sitronskiver og persille.

Skalldyr / Reker


Sum Oppskrifter 101 funnet


Aubergine med reker

Bryggeform

Ceviche med reker og hyse

Egg og ris med rekesaus

Fisk og skalldyr i bakepapir

Flambert fisk- og skalldyrgrateng

Friterte kjempereker

Frityrkokte reker

Frityrstekte krydderreker

Fujong-reker

Gratinerte reker

Grillede kongereker med romescosaus

Grillede reker i skinkeskiver

Grønne scampi med ingefær og hvitløk

Hakkede reker på svartbrød med dill

Hvitløk og chilireker

Hvitløkreker på indisk

Hvitløksreker

Hvitløksreker med sterk saus

Indisk risrett med reker

Italiensk rekerett

Karamellisert scampi

Karrireker

Kjempereker med honningsalsa

Kjempereker med linseragu og grillet chèvre

Kreolske reker

Luksuriøs rekesalat

Luksusreker

Marinerte reker

Marinerte reker med ertepuré og papadum

Meksikansk rekesalat

Meksikanske reketortillas

Orientalske reker

Ovnsbakte reker med fetaost

Paella

Pilaff med reker

Reke- og grønnsakkebab

Reke- og mangococktail

Reke- og soppsalat

Reke-egg i karri

Rekecocktail

Rekecocktail fra Louisiana

Rekegryte

Rekekabaret

Rekekarri med kokosfløte

Rekekraft

Rekemousse i hvitvinsgelé

Rekende riddere

Rekepanne med asparges

Rekepanne med karri

Rekepasta

Rekepostei

Reker etouffée

Reker Fu-Yung

Reker i bakte poteter

Reker i folie på grillen

Reker i hvitløk

Reker i mangosalat

Reker i paiskall

Reker i salsa

Reker i saus

Reker i skarp saus

Reker med balsamicomarinerte grønnsaker

Reker med basilikummajones

Reker med fersk asparges

Reker med gresk dressing

Reker med grønne nudler

Reker med hvitløk

Reker med kald ris

Reker med karri

Reker med ris og karrismør

Reker med saus av gresskarkjerner

Reker med varm ris

Reker og grønnsaker fritert med tempura

Reker på spidd

Reker på spidd som på Sicilia

Reker Quesadilla

Rekeravioli

Rekerisotto

Rekesalat med safran

Rekesalat med sitronsmak

Rekesmør

Rekesufflé

Rekesuppe fra Hvaler

Rekesymfoni med sitron og dill

Reketarteletter med hvitløk

Reketortilla

Risrand med reker og sopp

Rosenrød rekecocktail

Røde og hvite reker

Røkte laksehorn med rekemousse

Salat med reker og agurk

Scampi i hvitløk

Sesamnudler og chilireker

Sherrymarinerte reker

Skalldyrrisotto

Spanske reker

Stekte reker med lime og brent chilisalt

Stekte reker og sukkererter

Stuede reker med grønnsaker

Thailandsk rekesalat

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen