Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g pillede reker
Marinade:
1 dl olivenolje
sitron
hvitløk
timian
chili
Ertepuré:
350 g frosne erter
1 dl buljong av terning
1/2 ts sukker
1 ss smør
1 pakke papadum
solsikkeolje
Mariner rekene i et kvarter. Stek rekene i panne på sterk varme i 10-15 sekunder, slik at de ikke blir seige.
Kok opp buljong og ha i erter, sammen med suukker. Kjør i hurtigmikser eller stavmikser sammen med smør til det blir en fin puré. Blir den for tykk så tilsett en skje vann.
Ha solsikkeolje i en vid panne slik at oljen står ca 1 cm oppe. Når oljen er så varm at det dannes bobler rundt et treskaft du stikker nedi, da er det passe varmt. Legg så papadum (indisk flatbrød som kjøpes på innvandrerforretninger) i, en av gangen. Etter bare et par sekunder popper de opp og blir knasende sprø. Klem dem litt ned slik at de forblir noenlunde flate. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Anrett reker og ertepuré på dem, gjerne litt røft, med biter av papadum som står opp.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse