• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Flambert fisk- og skalldyrgrateng

Skalldyr / Reker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

200 g sjampinjong
2 ss smør eller margarin
1 stor løk
4 tomater
1 bit sellerirot
1 pk opptint spettefilet, ca 400 g
smør eller margarin til fatet
2 dl fiskekraft
2 ss smør
2 ss hvetemel
salt
hvit pepper
paprika
tabasco
2 ss konjakk varmes opp
300 g rensede reker eller 600 g urensede
1/2 dl reven parmesan ost

Bruksanvisning

Rens og skyll sjampinjong. La hermetiske renne av. Rist dem i smør til de får farge. Ta dem opp med en hullsleiv, hold dem varme.

Rens og hakk løk, la den småkoke i soppkraften. Flå tomatene, skjær disse og sellerien fint opp, rør det inn i løken.

Legg fisken i et smurt ildfast fat, dekk med folie og sett fatet i ovnen ved 200 C ca 15 minutter. Sil fiskekraften over i en kjele.

Tilsett fiskekraft, ca 2 dl. Lag en kule av smør og mel, jevn fiskekraften med denne. Smak til med krydder og 2 dråper tabasco.

Legg rekene rundt den stekte fisken i fatet, hell først over grønnsakrøren og soppen, dekk gratengen med sausen. Strø reven ost over. Sett fatet i ovnen ved 225 C i 10 minutter. Hell den varme konjakken over og tenn på ved servering.

Skalldyr / Reker


Sum Oppskrifter 101 funnet


Aubergine med reker

Bryggeform

Ceviche med reker og hyse

Egg og ris med rekesaus

Fisk og skalldyr i bakepapir

Flambert fisk- og skalldyrgrateng

Friterte kjempereker

Frityrkokte reker

Frityrstekte krydderreker

Fujong-reker

Gratinerte reker

Grillede kongereker med romescosaus

Grillede reker i skinkeskiver

Grønne scampi med ingefær og hvitløk

Hakkede reker på svartbrød med dill

Hvitløk og chilireker

Hvitløkreker på indisk

Hvitløksreker

Hvitløksreker med sterk saus

Indisk risrett med reker

Italiensk rekerett

Karamellisert scampi

Karrireker

Kjempereker med honningsalsa

Kjempereker med linseragu og grillet chèvre

Kreolske reker

Luksuriøs rekesalat

Luksusreker

Marinerte reker

Marinerte reker med ertepuré og papadum

Meksikansk rekesalat

Meksikanske reketortillas

Orientalske reker

Ovnsbakte reker med fetaost

Paella

Pilaff med reker

Reke- og grønnsakkebab

Reke- og mangococktail

Reke- og soppsalat

Reke-egg i karri

Rekecocktail

Rekecocktail fra Louisiana

Rekegryte

Rekekabaret

Rekekarri med kokosfløte

Rekekraft

Rekemousse i hvitvinsgelé

Rekende riddere

Rekepanne med asparges

Rekepanne med karri

Rekepasta

Rekepostei

Reker etouffée

Reker Fu-Yung

Reker i bakte poteter

Reker i folie på grillen

Reker i hvitløk

Reker i mangosalat

Reker i paiskall

Reker i salsa

Reker i saus

Reker i skarp saus

Reker med balsamicomarinerte grønnsaker

Reker med basilikummajones

Reker med fersk asparges

Reker med gresk dressing

Reker med grønne nudler

Reker med hvitløk

Reker med kald ris

Reker med karri

Reker med ris og karrismør

Reker med saus av gresskarkjerner

Reker med varm ris

Reker og grønnsaker fritert med tempura

Reker på spidd

Reker på spidd som på Sicilia

Reker Quesadilla

Rekeravioli

Rekerisotto

Rekesalat med safran

Rekesalat med sitronsmak

Rekesmør

Rekesufflé

Rekesuppe fra Hvaler

Rekesymfoni med sitron og dill

Reketarteletter med hvitløk

Reketortilla

Risrand med reker og sopp

Rosenrød rekecocktail

Røde og hvite reker

Røkte laksehorn med rekemousse

Salat med reker og agurk

Scampi i hvitløk

Sesamnudler og chilireker

Sherrymarinerte reker

Skalldyrrisotto

Spanske reker

Stekte reker med lime og brent chilisalt

Stekte reker og sukkererter

Stuede reker med grønnsaker

Thailandsk rekesalat

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen