• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gammelost

Småretter / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Skummet melk som har vært sur 4-5 dager og rørt i hver dag med en lang øse, settes over i ystekjelen om kvelden med svak varme under. I løpet av natten går all osten opp.

Om morgenen fyres det opp under kjelen så osten blir varm. Den vendes med en hullsleiv så den blir jevnt varm på begge sider, tas opp i en form med ysteklede i. Når mysen er kokket i kok, tas osten i ysteklede og henges opp i mysen og koker en time. tas så opp i formen og blir der til den er kald. Vendes så på et annet ysteklede og koker en time på den andre siden, så opp i formen igjen og blir i den natten over, eller til den er helt kald.

Da tas den ut av formen og legges i en tett kasse med lokk over og plasseres i bod eller kjeller.

Osten vendes hver uke, og når den lodne muggsoppen kommer, strykes den inn med hånden. Hvis gjæringen går fint er den ferdig etter ca 2 måneder.

Småretter / Ost


Sum Oppskrifter 66 funnet


Amerikansk ostekake

Australsk pannerett

Avocadoost

Blåmuggost

Brunostfondy

Brunostmuffins

Eggost

Eksotisk ostekake

Ferskost

Fritert halloumi

Frityrkokt camembert

Frityrkokte osteboller

Gammelost

Gomme med egg

Gudbrandsdalsvafler

Gyllen ostekake

Gyllen ostekrem

Hjemmelagede fløteoster

Hvitløkost

Innbakte ostestaver

Italiensk ostebrød

Karveost

Kokaost fra Budal

Marinert ost

Mozzarella med salamichips

Mozzarellasalat

Norzolakrem

Ostebiff

Osteboller med laks

Osteburgere med chili

Ostedyppe

Ostefondue

Ostefylt paprika

Ostegomme fra Vefsn

Ostegratinert kål

Ostekake med svisker

Ostekjeks

Ostekrem

Ostekroketter

Osteomelett

Ostepanne

Ostepinner

Osteposteier

Osteposteier fra Kreta

Osteruter

Ostesalat

Osteskruer

Ostestenger

Ostestenger

Ostestenger, krydrede

Ostesufflé

Ostesuffleer med timian

Ostetrekanter

Panerte osteboller

Pannestekt ost

Parmesanvafler

Pepperost

Potteost

Primsoll

Romersk ostekake

Små ostekuler

Sveitsisk fondue

Søtost

Ungarsk osteforrett

Varme ostesnitter med rekepynt

Welsh rarebit

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen