• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ostetrekanter

Småretter / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

½ pakke filodeig, ca 225 g
80 g smør
FYLL:
1 ½ ss smør
1 ss hvetemel
4 ss melk
1 dl fløte
150 g fetaost
50 g revet vellagret gul ost
½ bunt dill
½ bunt persille
nykvernet svart pepper
revet muskatnøtt

Bruksanvisning

(ca 28 stk)

Ta deigen ut av pakningen og legg flakene under et fuktet klede. Smør en bakeplate godt med smør. Forvarm stekeovnen til 200 C.

Lag fyllet. Smelt smøret i en liten kasserolle. Dryss på melet og rør til det har løst seg opp. Spe med melk og fløte mens du rører hele tiden. La sausen koke under omrøring i 5 minutter. Ta kasserollen av platen.

Smuldre fetaosten med gaffel. Ha den og den revne osten i sausen og rør om. Skyll og tørk dillen og persillen og finhakk bladene. Ha urtene i sausen og smak den til med pepper og revet muskat.

Smelt smøret i en liten kasserolle.

Legg to filoflak oppå hverandre på arbeidsbenken. Legg det fuktige kledet over resten av flakene igjen. Skjær den doble filodeigen i remser på ca 7 x 20 cm. Pensle remsene med smeltet smør. Legg 1 ts av fyllet nær enden av hver remse. Brett inn en trekant av deigen over fyllet. Fortsett å brette remsen i sikksakk til du har en trekantet pakke.

Lag pakker på samme måte av all deigen og fyllet. Legg pakkene på en smurt bakeplate og pensle dem med smør. Stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. De smaker aller best varme.

Småretter / Ost


Sum Oppskrifter 66 funnet


Amerikansk ostekake

Australsk pannerett

Avocadoost

Blåmuggost

Brunostfondy

Brunostmuffins

Eggost

Eksotisk ostekake

Ferskost

Fritert halloumi

Frityrkokt camembert

Frityrkokte osteboller

Gammelost

Gomme med egg

Gudbrandsdalsvafler

Gyllen ostekake

Gyllen ostekrem

Hjemmelagede fløteoster

Hvitløkost

Innbakte ostestaver

Italiensk ostebrød

Karveost

Kokaost fra Budal

Marinert ost

Mozzarella med salamichips

Mozzarellasalat

Norzolakrem

Ostebiff

Osteboller med laks

Osteburgere med chili

Ostedyppe

Ostefondue

Ostefylt paprika

Ostegomme fra Vefsn

Ostegratinert kål

Ostekake med svisker

Ostekjeks

Ostekrem

Ostekroketter

Osteomelett

Ostepanne

Ostepinner

Osteposteier

Osteposteier fra Kreta

Osteruter

Ostesalat

Osteskruer

Ostestenger

Ostestenger

Ostestenger, krydrede

Ostesufflé

Ostesuffleer med timian

Ostetrekanter

Panerte osteboller

Pannestekt ost

Parmesanvafler

Pepperost

Potteost

Primsoll

Romersk ostekake

Små ostekuler

Sveitsisk fondue

Søtost

Ungarsk osteforrett

Varme ostesnitter med rekepynt

Welsh rarebit

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen