• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Osteposteier fra Kreta

Småretter / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

225 g hvetemel + litt til utbaking
salt
4 ss olivenolje
150 g mitzithra (ferskost av sauemelk), ricotta eller cottage cheese
4 vårløk
2 stilker frisk mynte eller 1 ts tørket
5-6 stilker persille
1 egg
nykvernet svart pepper

Bruksanvisning

(12 posteier)

Sikt melet i en bolle. Tilsett ½ ts salt. Lag en fordypning i midten og ha i 1 ss olivenolje og 1 dl vann. Rør det hele sammen til en deig og kna den smidig. Form deigen til en ball og pakk den i plast. La den hvile en times tid.

Sil eventuell væske av osten og ha den i en bolle. Skyll og rens vårløken. Del dem i to på langs og skjær dem i tynne skiver. Skyll persillen og mynten og finhakk bladene.

Skill eggene og sett eggehvitene til side. Bland ost, eggeplommer, vårløk og litt salt godt sammen.

Visp sammen eggehvitene. Del deigen i to og legg halvparten til side i plasten igjen. Kjevle deigen meget tynt ut på melet bakebord. Stikk ut rundinger på ca 12 cm i diameter, med deigutstikker eller en liten bolle. Fordel halvparten av fyllet på rundingene, ca 1 ss på hver. Pensle deigkantene med litt eggehvite.

Brett deigen sammen over fyllet til halvmåner. Klem kantene godt sammen med en gaffel. Gjenta prosessen med resten av deigen og fyllet.

Varm 3 ss olje i en stor stekepanne på middels varme. Stek osteposteiene pent gyllenbrune på begge sider i omganger. La dem renne av på kjøkkenpapir og server dem varme.

Småretter / Ost


Sum Oppskrifter 66 funnet


Amerikansk ostekake

Australsk pannerett

Avocadoost

Blåmuggost

Brunostfondy

Brunostmuffins

Eggost

Eksotisk ostekake

Ferskost

Fritert halloumi

Frityrkokt camembert

Frityrkokte osteboller

Gammelost

Gomme med egg

Gudbrandsdalsvafler

Gyllen ostekake

Gyllen ostekrem

Hjemmelagede fløteoster

Hvitløkost

Innbakte ostestaver

Italiensk ostebrød

Karveost

Kokaost fra Budal

Marinert ost

Mozzarella med salamichips

Mozzarellasalat

Norzolakrem

Ostebiff

Osteboller med laks

Osteburgere med chili

Ostedyppe

Ostefondue

Ostefylt paprika

Ostegomme fra Vefsn

Ostegratinert kål

Ostekake med svisker

Ostekjeks

Ostekrem

Ostekroketter

Osteomelett

Ostepanne

Ostepinner

Osteposteier

Osteposteier fra Kreta

Osteruter

Ostesalat

Osteskruer

Ostestenger

Ostestenger

Ostestenger, krydrede

Ostesufflé

Ostesuffleer med timian

Ostetrekanter

Panerte osteboller

Pannestekt ost

Parmesanvafler

Pepperost

Potteost

Primsoll

Romersk ostekake

Små ostekuler

Sveitsisk fondue

Søtost

Ungarsk osteforrett

Varme ostesnitter med rekepynt

Welsh rarebit

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen