• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kirsebærterte

Bakverk / Annet

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

340 g hvetemel
150 g smør
1 egg
1 eggeplomme
0,5 dl vann
1 klype salt

Fyllet:
600 g kirsebær
5 egg
150 g smør
200 g sukker
0,5 dl vann
3 makronkjeks
2 strøkne ts maisenna
1 ss kirsebærlikør

Bruksanvisning

Lag helst deigen dagen i forveien.

Del smøret i terninger og rør det mykt. Rør inn egg og eggeplomme, tilsett vann litt om gangen. Ha så i melet og litt salt. Arbeid det hele til en smidig deig. Form deigen til en bolle og pakk den inn i et klede. Oppbevar i kjøleskap.

Dagen etter kjevles to tredjedeler av deigen nok til å dekke en smurt og strødd form med høye kanter, ca 20 cm i diameter. Kle formen med deigen som skal gå utover kanten. Prikk deigen med gaffel uten å stikke hull tvers igjennom. Kjevle den siste tredjedelen til et rundt "lokk", som skal dekke kaken. Ta vare på deigrester til pynt. Sett alt kaldt minst 1 time. For at deigen skal holde seg elastisk er det viktig å respektere hviletiden i kjøleskapet.

I mellomtiden oppløses 75 g sukker og 0,5 dl vann i en kjele på svak varme. La det koke 5 min og ha i kirsebærene. La det stå på platen til det er på kokepunktet, og ta så kjelen av platen mens bærene får trekke under lokk i 10 min.

Ta kirsebærene opp, tørk dem og fjern stenene. Ta vare på saften. Smuldre makronkjeksen. Rør smøret og resten av sukkeret hvitt. Bland inn 4 sammenpiskede egg og rør godt. Tilsett den oppsmuldrede makronkjeksen og kirsebærene.

Skill det siste egget, og pensle tertebunnen med eggehvite. Ha i kirsebærfyllet i terten. Fukt kantene på tertelokket og legg dette over terten. Kanten av terten rulles pent ned slik at den møter lokket. Klem deigen sammen så det blir tett. I midten av terten lages et hull på ca 2 cm. i diameter for å slippe ut damp, en "skorsten" som holdes åpen ved å stikke ned en rull av bakepapir. Pisk den siste eggeplommen med noen dråper vann og pensle terten. Lag dekorasjon av den tiloversblevne deigen, for eksempel blader og blomster. "Lim" det på med eggeplommen og pensle til slutt også dekorasjonen.

Sett terten på nederste rille i stekeovnen som er forvarmet til 210 C. Etter 10 min. senkes temperaturen til 180 C. Fortsett stekingen 35 min. Skulle kaken bli for mye stekt på toppen, så dekk med aluminiumsfolie. La kaken avkjøles på rist i formen. Ta den ikke ut før den er helt avkjølt. Sikt over melis før servering.

Server terten med saus laget av kirsebærsaften. Kok denne inn til halvparten og tilsett maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Kok opp under omrøring. Ta deretter kjelen av platen. La sausen bli kald før du rører inn kirsebærlikør eller kirsebærvin. Pynt gjerne med frisk mynte ved servering.

Bakverk / Annet


Sum Oppskrifter 351 funnet


Amerikanske muffins

Amerikanske smultringer

Amerikanske vafler

Amerikavafler

Aniskjeks

Aniskringler

Arnheimkjeks

Avletter

Baguette

Bakels

Bergenske romboller

Bergenske vannkringler

Berlinerkuler

Berlinserkranser

Bestemorsnipper

Biscotti

Bistikk fra Nordmøre

Bjørnebærmuffins

Bladkrans

Blinier – Russiske pannekaker

Blåbærmuffins

Blåbærparafait med marengs

Bollekake

Bordstabelbakkels

Bran muffins

Briks

Briocher

Bryllupskling

Brød i stekepanne (Sopaipillas)

Budeier (Gomokaker)

Buñuelos

Butterdeigstenger

Butterdeigsvafler

Byggmelskrumkaker

Byggmelsvafler

Chapati

Churros

Churros - spanske vannbakkels

Crêpes

Crepes med appelsinsmør

Crepes med appelsinsmør

Crepes Suzette

Crepes Suzette

Croissants

Dansk festkringle

Drømmer

Duller

Eggekaker i sukkerlake

Eggevafler

Eggkaku fra Oppdal

Elgpiroger med oliven

Engelske muffins

Epleflette

Eplehemmeligheter

Eplehorn

Eplekrans

Epler i konvolutt

Eplestenger

Eplevafler

Fastekringler

Fasteletter

Feriekjeks

Fikenbrød

Finske grahamkaker

Finske pinner

Flapjacks – Britisk havreknekk

Flatbrød

Flatbrød fra Fræna

Flatbrød fra Jølster

Flatbrød fra Tynset

Flatbrød fra Utvik

Flatebakkels

Flødemunker

Fløtelapper fra Aurland

Fløtevafler

Fløyelskake fra Jølster

Fougasse med appelsinsmak

Fredagskake

Frokostmuffins

Fromajardis

Fyll til wienerbrød

Fylte horn

Fylte hvetehorn

Fylte kjeks

Fylte minibaguetter med ostefyll

Fylte minibaguetter med skinkefyll

Fylte ostekjeks

Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem

Fødselsdagskringle

Gammeldags tekake

Gammeldagse wienerbrød

Gjærkringle fra Bjørkedalen

Gjærmunker

Glasert hvetekrans

Gnikkulefse med gnikk

Gommobakkels

Goro

Grevemakroner

Grissini

Grove baguetter med urter

Grove kavringer

Grove rundstykker

Grove småfletter

Grunndeig finbakst

Grunndeig søt gjærbakst

Gudbrandsdøler

Gullgul stjerne

Hamburgerbrød

Harde vafler

Hardingkaker

Havredrømmer

Havreflarn

Havrekjeks

Havrekjeks med cocktailbær

Havreringer

Helenakringler

Hillekaker

Hjortetakk

Honningvafler

Honningvafler med haneskjell og papayachutney

Horn

Horn med nøttemasse

Hverdagskringle fra Volda

Hvetefletter

Hvetekake med krydder

Hvetekake med makronfyll

Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade

Hvetekrans med rosinfyll

Hvetetosca

Hvitløkbaguetter

Hvitløkbrioche

Hvitløkshorn

Hyllekake

Ingefærkjeks

Italiensk påsketerte

Jordbærrullade

Joti Jala

Jønnbrød

Kaffekringler

Kakkakaku

Kambakaker

Kamkaker fra Sør-Rana

Kanelkake

Kardemommekrans

Khobz - grove flatbrød

Kinesiske pannekaker

Kirsebærpudding

Kirsebærterte

Klappaskallar

Klenning fra Lierne

Klenning fra Oppdal

Knekkebrød

Knekkeflarn

Knuter

Knuter med kli

Kokosmakroner

Kokosmuffins med kremost og glasur

Kokte rundstykker

Kongsvold-kjeks

Korintkaker

Krabbelurer

Kretiske posteier

Kringle med syltetøy

Kringler

Krotakaker

Krudlakaker

Krydderkake med tyttebær

Langpannekake med krydder og rosiner

Lapper

Lemse fra Engerdal

Lilems

Lussekatter

Lynkringle

Løv

Maismuffins

Maismuffins med ost, mais og spinat

Maispletter

Maispletter

Maispletter som i Midtvesten

Makronhatter

Mandelbrød

Mandelhorn

Mandelkubber

Mandelsinkaker

Mandelspisser

Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater

Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter

Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan

Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost

Molteterte

Muffins

Muffins med eple og kanel

Muffins med lemon curd

Muffins med pære og bringebær

Muffins med sjokolade og amaretto

Muffins med sjokolade og peanøttsmør

Muffins med sjokoladebiter

Muffins uten egg

Munker

Musgjerdsnipp

Myke pannebrød

Nordmørs bakels

Nøttekrans

Ostehorn

Ostekjeks

Ostekringle

Ostepinner

Osteposteier

Osteposteier fra Kreta

Ostescones

Osteskruer

Ostestenger

Ostestenger, krydrede

Ostetrekanter

Overraskelseskaker

Ovnspannekake med sopp

Parmesanstenger

Peanøttkjeks fra Zambia

Peanøttstenger fra Tanzania

Peppernøtter

Piroger

Pitabrød

Pogacsa

Portugisiske vaniljekremterter

Potetflatbrød fra Sogndal

Potetkaker

Potetkavringer

Potetkjeks

Potetlapper med sopp

Potetlomper

Potetvafler

Prinsessekake

Prinsessekake

Provencalsk galette

Ringformede rundstykker (Bagels)

Ristopper

Rognvafler

Rosettbakkels

Rosettbakkels fra Christiania

Rosinmuffins

Rugbiter

Rugkaker

Rugkjeks

Rundstykker

Rundstykker med cottage cheese

Rundstykker med gulrot

Rundstykker med kjørvel

Rusk

Rødvinskake

Rømmetallerken med multe og vafler

Rømmevafler

Sally Lunn muffins

Sandkringler

Scones med espresso og hasselnøtter

Scones med rosiner

Sesamrose

Setervafler

Sigdalskling

Sirupskake fra Sunnfjord

Sitronkjeks

Sitronkjeks med rosiner

Sjoko-appelsin-kjeks

Sjoko-peanøtt-kjeks

Sjokoladeboller

Sjokoladehorn

Sjokoladekjeks

Sjokolademuffins

Sjokoladerulade med aprikoskrem

Sjokoladesnitter

Sjokoladevafler

Skare kake

Skjebladkake

Skolebrød

Skonroker

Skånske havrekjeks

Skånske kavringer

Skårne småbrød

Små flettebrød

Små kavringer

Småkringler

Smålandske bondekringler

Smørbrødhorn

Smørkake

Smørkranser

Smørkringle

Snipper

Snøpp-Snipp

Solcrisp med ostesmak

Solsikkerundstykker

Sopp-piroger

Spansk sukkerbrød

Spanske rundstykker

Spidsekaker, tykke

Sprø flatbrød av hvete

Sprø havre- og kokoskjeks

Sprø vafler

Sprø vafler uten fløte

Sprøtt rømmebrød

Stekt eggekrem

Stor hvetekringle

Strull

Sukatkake

Sukkerbrød

Sukkerbrød med ingefær

Sukkerbrød med sitronfyll

Sukkerkavringer

Sukkerkringler

Surdeigsvafler

Surmelkskake

Svele

Svele med kling

Svele med pudding

Svensk tekrans

Svenske smørbrødkaker

Svenske wienerbrød

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Tebrød

Tekake

Terte fra Collioure

Tortilla

Tortillas av hvete

Tortillas av mais

Totenkringler

Trippelsjokolademuffins

Tryms eplekake

Trønderrose

Tuile

Twist

Tykke sveler

Tynne sveler

Tysk kake

Tyske skiver

Tyttebær- og appelsinmuffins

Tyttebærbrownies

Tørre vafler

Vaffelkake med appelsin

Vafler

Vafler, créme fraiche og syltetøy

Valmuekranser

Vaniljesnitter

Vannbakkels

Vannkringler

Vasskringle

Venetianske vafler

Vesterås kavringer

Vestlandssveler

Wienerbrød

Wienerkringle

Wienerkringle fra Gloppen

Wienerstenger

Ølbrød

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen