• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt eggekrem

Bakverk / Annet

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

7 ½ dl melk
1 strimmel sitronskall, 5 cm lang
1 vaniljestang, delt i to på langs
175 g usaltet smør
75 g hvetemel
1 klype salt
175 g sukker
6 eggeplommer, pluss 1 eller 2 hele egg
500 g fint brødrasp
klaret usaltet smør eller olje til steking
melis
malt kanel, om ønskelig

Bruksanvisning

Smør en form på 20 x 25 cm med olje og legg den i fryseren, slik at den blir svært kald.

Ha melken i en kjele og legg sitronstrimmelen og vaniljestangen i. Kok opp på middels til sterk varme, og skru ned til svak varme. La det småkoke i 10 minutter, ta deretter kjelen av varmen og la det trekke i 1 time. Sil melken, kast sitronskall og vaniljestang, og varm melken igjen til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen.

Smelt smøret i en annen kjele på svak varme. Bland i mel og salt og kok under stadig omrøring i 5 minutter. Rør inn sukker og varm melk, litt om gangen og kok langsomt opp. La det koke under omrøring i ca 5 minutter, til det tykner.

Pisk gradvis inn eggeplommene og fortsett å røre i 5-7 minutter, til blandingen er meget tykk. Ta kjelen av varmen og hell blandingen i den nedkjølte formen. Bruk en myk slikkepott til å fordele eggekremen utover til en jevn tykkelse på 2-3 cm. Legg på lokk og sett i kjøleskapet til røren har stivnet helt. Det tar minst 2 timer, men formen kan gjerne stå i kjøleskapet natten over.

Før servering deler du eggekremen i 8 kvadrater eller snippe. Pisk ett helt egg i en lav bolle til det skummer. Begynn med ett egg, og bruk det andre bare hvis du synes det trengs. Fordel brødsmulene på en tallerken.

Ha så mye klaret smør eller olje i en stor stekepanne at det stå 1 cm over bunnen. Varm det på midels varme. Stek i omganger: Når smøret eller oljen er varm nok, dypper du eggekrembitene i egg, slik at det dekker jevnt og deretter i brødsmuler, også det jevnt. Legg noen biter om gangen i pannen og stek i 6-8 minutter, til de er gylne på begge sider. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta bitene opp med hullsleiv og legg dem på en plate dekket med kjøkkenpapir, og la dem renne raskt av. Hold dem varme til alle er ferdig stekt.

Legg de stekte stykkene på et fat og dryss melis over, eller en blanding av melis og kanel hvis du ønsker det. Server med en gang.

Bakverk / Annet


Sum Oppskrifter 351 funnet


Amerikanske muffins

Amerikanske smultringer

Amerikanske vafler

Amerikavafler

Aniskjeks

Aniskringler

Arnheimkjeks

Avletter

Baguette

Bakels

Bergenske romboller

Bergenske vannkringler

Berlinerkuler

Berlinserkranser

Bestemorsnipper

Biscotti

Bistikk fra Nordmøre

Bjørnebærmuffins

Bladkrans

Blinier – Russiske pannekaker

Blåbærmuffins

Blåbærparafait med marengs

Bollekake

Bordstabelbakkels

Bran muffins

Briks

Briocher

Bryllupskling

Brød i stekepanne (Sopaipillas)

Budeier (Gomokaker)

Buñuelos

Butterdeigstenger

Butterdeigsvafler

Byggmelskrumkaker

Byggmelsvafler

Chapati

Churros

Churros - spanske vannbakkels

Crêpes

Crepes med appelsinsmør

Crepes med appelsinsmør

Crepes Suzette

Crepes Suzette

Croissants

Dansk festkringle

Drømmer

Duller

Eggekaker i sukkerlake

Eggevafler

Eggkaku fra Oppdal

Elgpiroger med oliven

Engelske muffins

Epleflette

Eplehemmeligheter

Eplehorn

Eplekrans

Epler i konvolutt

Eplestenger

Eplevafler

Fastekringler

Fasteletter

Feriekjeks

Fikenbrød

Finske grahamkaker

Finske pinner

Flapjacks – Britisk havreknekk

Flatbrød

Flatbrød fra Fræna

Flatbrød fra Jølster

Flatbrød fra Tynset

Flatbrød fra Utvik

Flatebakkels

Flødemunker

Fløtelapper fra Aurland

Fløtevafler

Fløyelskake fra Jølster

Fougasse med appelsinsmak

Fredagskake

Frokostmuffins

Fromajardis

Fyll til wienerbrød

Fylte horn

Fylte hvetehorn

Fylte kjeks

Fylte minibaguetter med ostefyll

Fylte minibaguetter med skinkefyll

Fylte ostekjeks

Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem

Fødselsdagskringle

Gammeldags tekake

Gammeldagse wienerbrød

Gjærkringle fra Bjørkedalen

Gjærmunker

Glasert hvetekrans

Gnikkulefse med gnikk

Gommobakkels

Goro

Grevemakroner

Grissini

Grove baguetter med urter

Grove kavringer

Grove rundstykker

Grove småfletter

Grunndeig finbakst

Grunndeig søt gjærbakst

Gudbrandsdøler

Gullgul stjerne

Hamburgerbrød

Harde vafler

Hardingkaker

Havredrømmer

Havreflarn

Havrekjeks

Havrekjeks med cocktailbær

Havreringer

Helenakringler

Hillekaker

Hjortetakk

Honningvafler

Honningvafler med haneskjell og papayachutney

Horn

Horn med nøttemasse

Hverdagskringle fra Volda

Hvetefletter

Hvetekake med krydder

Hvetekake med makronfyll

Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade

Hvetekrans med rosinfyll

Hvetetosca

Hvitløkbaguetter

Hvitløkbrioche

Hvitløkshorn

Hyllekake

Ingefærkjeks

Italiensk påsketerte

Jordbærrullade

Joti Jala

Jønnbrød

Kaffekringler

Kakkakaku

Kambakaker

Kamkaker fra Sør-Rana

Kanelkake

Kardemommekrans

Khobz - grove flatbrød

Kinesiske pannekaker

Kirsebærpudding

Kirsebærterte

Klappaskallar

Klenning fra Lierne

Klenning fra Oppdal

Knekkebrød

Knekkeflarn

Knuter

Knuter med kli

Kokosmakroner

Kokosmuffins med kremost og glasur

Kokte rundstykker

Kongsvold-kjeks

Korintkaker

Krabbelurer

Kretiske posteier

Kringle med syltetøy

Kringler

Krotakaker

Krudlakaker

Krydderkake med tyttebær

Langpannekake med krydder og rosiner

Lapper

Lemse fra Engerdal

Lilems

Lussekatter

Lynkringle

Løv

Maismuffins

Maismuffins med ost, mais og spinat

Maispletter

Maispletter

Maispletter som i Midtvesten

Makronhatter

Mandelbrød

Mandelhorn

Mandelkubber

Mandelsinkaker

Mandelspisser

Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater

Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter

Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan

Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost

Molteterte

Muffins

Muffins med eple og kanel

Muffins med lemon curd

Muffins med pære og bringebær

Muffins med sjokolade og amaretto

Muffins med sjokolade og peanøttsmør

Muffins med sjokoladebiter

Muffins uten egg

Munker

Musgjerdsnipp

Myke pannebrød

Nordmørs bakels

Nøttekrans

Ostehorn

Ostekjeks

Ostekringle

Ostepinner

Osteposteier

Osteposteier fra Kreta

Ostescones

Osteskruer

Ostestenger

Ostestenger, krydrede

Ostetrekanter

Overraskelseskaker

Ovnspannekake med sopp

Parmesanstenger

Peanøttkjeks fra Zambia

Peanøttstenger fra Tanzania

Peppernøtter

Piroger

Pitabrød

Pogacsa

Portugisiske vaniljekremterter

Potetflatbrød fra Sogndal

Potetkaker

Potetkavringer

Potetkjeks

Potetlapper med sopp

Potetlomper

Potetvafler

Prinsessekake

Prinsessekake

Provencalsk galette

Ringformede rundstykker (Bagels)

Ristopper

Rognvafler

Rosettbakkels

Rosettbakkels fra Christiania

Rosinmuffins

Rugbiter

Rugkaker

Rugkjeks

Rundstykker

Rundstykker med cottage cheese

Rundstykker med gulrot

Rundstykker med kjørvel

Rusk

Rødvinskake

Rømmetallerken med multe og vafler

Rømmevafler

Sally Lunn muffins

Sandkringler

Scones med espresso og hasselnøtter

Scones med rosiner

Sesamrose

Setervafler

Sigdalskling

Sirupskake fra Sunnfjord

Sitronkjeks

Sitronkjeks med rosiner

Sjoko-appelsin-kjeks

Sjoko-peanøtt-kjeks

Sjokoladeboller

Sjokoladehorn

Sjokoladekjeks

Sjokolademuffins

Sjokoladerulade med aprikoskrem

Sjokoladesnitter

Sjokoladevafler

Skare kake

Skjebladkake

Skolebrød

Skonroker

Skånske havrekjeks

Skånske kavringer

Skårne småbrød

Små flettebrød

Små kavringer

Småkringler

Smålandske bondekringler

Smørbrødhorn

Smørkake

Smørkranser

Smørkringle

Snipper

Snøpp-Snipp

Solcrisp med ostesmak

Solsikkerundstykker

Sopp-piroger

Spansk sukkerbrød

Spanske rundstykker

Spidsekaker, tykke

Sprø flatbrød av hvete

Sprø havre- og kokoskjeks

Sprø vafler

Sprø vafler uten fløte

Sprøtt rømmebrød

Stekt eggekrem

Stor hvetekringle

Strull

Sukatkake

Sukkerbrød

Sukkerbrød med ingefær

Sukkerbrød med sitronfyll

Sukkerkavringer

Sukkerkringler

Surdeigsvafler

Surmelkskake

Svele

Svele med kling

Svele med pudding

Svensk tekrans

Svenske smørbrødkaker

Svenske wienerbrød

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Tebrød

Tekake

Terte fra Collioure

Tortilla

Tortillas av hvete

Tortillas av mais

Totenkringler

Trippelsjokolademuffins

Tryms eplekake

Trønderrose

Tuile

Twist

Tykke sveler

Tynne sveler

Tysk kake

Tyske skiver

Tyttebær- og appelsinmuffins

Tyttebærbrownies

Tørre vafler

Vaffelkake med appelsin

Vafler

Vafler, créme fraiche og syltetøy

Valmuekranser

Vaniljesnitter

Vannbakkels

Vannkringler

Vasskringle

Venetianske vafler

Vesterås kavringer

Vestlandssveler

Wienerbrød

Wienerkringle

Wienerkringle fra Gloppen

Wienerstenger

Ølbrød

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen