• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sigdalskling

Bakverk / Annet

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

600 g smør
900 g hvetemel
3 l melk
6 dl seterrømme
6 eggeplommer
4 eggehviter
500 g hvetemel til knaing
mel til utbaking

Smøring:
500 g smør
500 g margarin
1 kg sukker

Bruksanvisning

Smelt smøret i en stor kjele og tilsett mel til en tykk jevning.

Varm opp melken til 37 C. Spe med den varme melken litt etter litt slik at det blir en røre uten klumper. Kok det hele i 3-4 minutter under omrøring til en tykk, seig grøt. Ha grøten i en bolle, og la den kjølne.

Ha rømme, eggeplommer og eggehviter i den kalde grøten. Dryss over hvetemel og dekk bollen med plast og et klede. Deigen skal stå natten over i kjøleskap.

Neste dag knas inn ca 500 g hvetemel, slik at deigen blir smidig å kjevle ut. Del deigen i to, og rull ut en pølse av den ene halvdelen. Den andre halvdelen ligger og hviler i kjøleskapet mens første halvparten bakes ut.

Deigpølsene deles i emner på ca 100 g. Emnene trykkes flate og runde før de blir lagt til hvile på melet brett i 60-90 minutter, før utkjevling.

Dekk bakebordet med et flanellslaken og så med et vanlig hvitt bomullslaken. Ha godt med mel på bakststedet før emnene kjevles ut til meget tynne leiver på ca 50 cm i diameter. De tynne leivene rulles opp på runde bakstepinner og rulles utover takken. Klingen stekes gyllenbrun på begge sider over sterk varme uten at klingen brennes.

Etter steking legges klingen i et dobbelt klede som består av et hvitt laken, flanellslaken og plast slik at klingen holder seg myk. Kledet må dekke klingen helt rundt.

Bland smør og margarin som holder romtemperatur, i en bolle til det blir glatt. Smør halvdelen av den lunkne klingen og strø godt med sukker på. Brett den andre halvdelen over, og klipp kanten fin. Hver klinge deles i fire snipper.

Klinge kan fryses når den er pakket lufttett i plast.

Bakverk / Annet


Sum Oppskrifter 351 funnet


Amerikanske muffins

Amerikanske smultringer

Amerikanske vafler

Amerikavafler

Aniskjeks

Aniskringler

Arnheimkjeks

Avletter

Baguette

Bakels

Bergenske romboller

Bergenske vannkringler

Berlinerkuler

Berlinserkranser

Bestemorsnipper

Biscotti

Bistikk fra Nordmøre

Bjørnebærmuffins

Bladkrans

Blinier – Russiske pannekaker

Blåbærmuffins

Blåbærparafait med marengs

Bollekake

Bordstabelbakkels

Bran muffins

Briks

Briocher

Bryllupskling

Brød i stekepanne (Sopaipillas)

Budeier (Gomokaker)

Buñuelos

Butterdeigstenger

Butterdeigsvafler

Byggmelskrumkaker

Byggmelsvafler

Chapati

Churros

Churros - spanske vannbakkels

Crêpes

Crepes med appelsinsmør

Crepes med appelsinsmør

Crepes Suzette

Crepes Suzette

Croissants

Dansk festkringle

Drømmer

Duller

Eggekaker i sukkerlake

Eggevafler

Eggkaku fra Oppdal

Elgpiroger med oliven

Engelske muffins

Epleflette

Eplehemmeligheter

Eplehorn

Eplekrans

Epler i konvolutt

Eplestenger

Eplevafler

Fastekringler

Fasteletter

Feriekjeks

Fikenbrød

Finske grahamkaker

Finske pinner

Flapjacks – Britisk havreknekk

Flatbrød

Flatbrød fra Fræna

Flatbrød fra Jølster

Flatbrød fra Tynset

Flatbrød fra Utvik

Flatebakkels

Flødemunker

Fløtelapper fra Aurland

Fløtevafler

Fløyelskake fra Jølster

Fougasse med appelsinsmak

Fredagskake

Frokostmuffins

Fromajardis

Fyll til wienerbrød

Fylte horn

Fylte hvetehorn

Fylte kjeks

Fylte minibaguetter med ostefyll

Fylte minibaguetter med skinkefyll

Fylte ostekjeks

Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem

Fødselsdagskringle

Gammeldags tekake

Gammeldagse wienerbrød

Gjærkringle fra Bjørkedalen

Gjærmunker

Glasert hvetekrans

Gnikkulefse med gnikk

Gommobakkels

Goro

Grevemakroner

Grissini

Grove baguetter med urter

Grove kavringer

Grove rundstykker

Grove småfletter

Grunndeig finbakst

Grunndeig søt gjærbakst

Gudbrandsdøler

Gullgul stjerne

Hamburgerbrød

Harde vafler

Hardingkaker

Havredrømmer

Havreflarn

Havrekjeks

Havrekjeks med cocktailbær

Havreringer

Helenakringler

Hillekaker

Hjortetakk

Honningvafler

Honningvafler med haneskjell og papayachutney

Horn

Horn med nøttemasse

Hverdagskringle fra Volda

Hvetefletter

Hvetekake med krydder

Hvetekake med makronfyll

Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade

Hvetekrans med rosinfyll

Hvetetosca

Hvitløkbaguetter

Hvitløkbrioche

Hvitløkshorn

Hyllekake

Ingefærkjeks

Italiensk påsketerte

Jordbærrullade

Joti Jala

Jønnbrød

Kaffekringler

Kakkakaku

Kambakaker

Kamkaker fra Sør-Rana

Kanelkake

Kardemommekrans

Khobz - grove flatbrød

Kinesiske pannekaker

Kirsebærpudding

Kirsebærterte

Klappaskallar

Klenning fra Lierne

Klenning fra Oppdal

Knekkebrød

Knekkeflarn

Knuter

Knuter med kli

Kokosmakroner

Kokosmuffins med kremost og glasur

Kokte rundstykker

Kongsvold-kjeks

Korintkaker

Krabbelurer

Kretiske posteier

Kringle med syltetøy

Kringler

Krotakaker

Krudlakaker

Krydderkake med tyttebær

Langpannekake med krydder og rosiner

Lapper

Lemse fra Engerdal

Lilems

Lussekatter

Lynkringle

Løv

Maismuffins

Maismuffins med ost, mais og spinat

Maispletter

Maispletter

Maispletter som i Midtvesten

Makronhatter

Mandelbrød

Mandelhorn

Mandelkubber

Mandelsinkaker

Mandelspisser

Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater

Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter

Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan

Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost

Molteterte

Muffins

Muffins med eple og kanel

Muffins med lemon curd

Muffins med pære og bringebær

Muffins med sjokolade og amaretto

Muffins med sjokolade og peanøttsmør

Muffins med sjokoladebiter

Muffins uten egg

Munker

Musgjerdsnipp

Myke pannebrød

Nordmørs bakels

Nøttekrans

Ostehorn

Ostekjeks

Ostekringle

Ostepinner

Osteposteier

Osteposteier fra Kreta

Ostescones

Osteskruer

Ostestenger

Ostestenger, krydrede

Ostetrekanter

Overraskelseskaker

Ovnspannekake med sopp

Parmesanstenger

Peanøttkjeks fra Zambia

Peanøttstenger fra Tanzania

Peppernøtter

Piroger

Pitabrød

Pogacsa

Portugisiske vaniljekremterter

Potetflatbrød fra Sogndal

Potetkaker

Potetkavringer

Potetkjeks

Potetlapper med sopp

Potetlomper

Potetvafler

Prinsessekake

Prinsessekake

Provencalsk galette

Ringformede rundstykker (Bagels)

Ristopper

Rognvafler

Rosettbakkels

Rosettbakkels fra Christiania

Rosinmuffins

Rugbiter

Rugkaker

Rugkjeks

Rundstykker

Rundstykker med cottage cheese

Rundstykker med gulrot

Rundstykker med kjørvel

Rusk

Rødvinskake

Rømmetallerken med multe og vafler

Rømmevafler

Sally Lunn muffins

Sandkringler

Scones med espresso og hasselnøtter

Scones med rosiner

Sesamrose

Setervafler

Sigdalskling

Sirupskake fra Sunnfjord

Sitronkjeks

Sitronkjeks med rosiner

Sjoko-appelsin-kjeks

Sjoko-peanøtt-kjeks

Sjokoladeboller

Sjokoladehorn

Sjokoladekjeks

Sjokolademuffins

Sjokoladerulade med aprikoskrem

Sjokoladesnitter

Sjokoladevafler

Skare kake

Skjebladkake

Skolebrød

Skonroker

Skånske havrekjeks

Skånske kavringer

Skårne småbrød

Små flettebrød

Små kavringer

Småkringler

Smålandske bondekringler

Smørbrødhorn

Smørkake

Smørkranser

Smørkringle

Snipper

Snøpp-Snipp

Solcrisp med ostesmak

Solsikkerundstykker

Sopp-piroger

Spansk sukkerbrød

Spanske rundstykker

Spidsekaker, tykke

Sprø flatbrød av hvete

Sprø havre- og kokoskjeks

Sprø vafler

Sprø vafler uten fløte

Sprøtt rømmebrød

Stekt eggekrem

Stor hvetekringle

Strull

Sukatkake

Sukkerbrød

Sukkerbrød med ingefær

Sukkerbrød med sitronfyll

Sukkerkavringer

Sukkerkringler

Surdeigsvafler

Surmelkskake

Svele

Svele med kling

Svele med pudding

Svensk tekrans

Svenske smørbrødkaker

Svenske wienerbrød

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

Tebrød

Tekake

Terte fra Collioure

Tortilla

Tortillas av hvete

Tortillas av mais

Totenkringler

Trippelsjokolademuffins

Tryms eplekake

Trønderrose

Tuile

Twist

Tykke sveler

Tynne sveler

Tysk kake

Tyske skiver

Tyttebær- og appelsinmuffins

Tyttebærbrownies

Tørre vafler

Vaffelkake med appelsin

Vafler

Vafler, créme fraiche og syltetøy

Valmuekranser

Vaniljesnitter

Vannbakkels

Vannkringler

Vasskringle

Venetianske vafler

Vesterås kavringer

Vestlandssveler

Wienerbrød

Wienerkringle

Wienerkringle fra Gloppen

Wienerstenger

Ølbrød

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen