Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ferske maiskolber, evt 1 boks maiskorn
2 eggeplommer
salt
nymalt pepper
revet muskat
1 eggehvite
3 ss hvetemel
klaret smør eller olje til steking
Ta dekkbladene av maiskolbene og fjern de silketynne trådene om nødvendig. Skyll maiskolbene under rennende kaldt vann. Skjær kornene av kolben med en skarp kniv.
Rør sammen maiskorn og eggeplommer og krydre med litt salt, pepper og en knivspiss revet muskat.
Stivpisk eggehviten og vend den i maiskornblandingen. Sikt melet over og vend det i blandingen med en slikkepott.
Varm klaret smør eller olje i en stekepanne. Legg i spiseskjestore klatter av røren og press dem utover med baksiden av skjeen så du får runde pletter.
Stek plettene på middels sterk varme i ca 2 minutter på hver side til de er gyllenbrune. Ta opp plettene med hullsleiv og la dem renne av litt på kjøkkenpapir. Serveres nystekte.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift