Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ¼ dl hvetemel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 ¾ dl brunt sukker, helst demerasukker
¾ dl peanøttsmør med nøttebiter
100 g usaltet smør, romtemperert
2 egg
1 ½ dl melk
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
SJOKOLADEGLASUR:
1 ¼ dl glatt peanøttsmør
4 ss usaltet smør
4 ½ dl melis
½ dl kakao
4-5 ss melk
(6 store eller 10 små muffins)
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle og sett den til side.
Rør smør, peanøttsmør og sukker til det er lett og luftig. Visp eggene ned i blandingen og tilsett melk, melkeblanding og vaniljeekstrakt eller sukker. Rør til alt er godt blandet. Fordel røren i papirkledde former til rett under kanten. Store muffins stekes i 25-30 minutter ved 180 C, små litt kortere.
Kjør peanøttsmør og smør i kjøkkenmaskin til det er mykt. Pisk deretter inn melis og kakao og rør ut med melk til kremen er glatt og smørmyk. Smør kremen over muffinsene.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift