• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grynmjøls-ringakaker

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,2 kg byggmel
800 g hvetemel
200 g margarin
2 ss hjortetakksalt
1,4 liter melk

Bruksanvisning

(120 kaker)

Bland melet, ha hjortetakksaltet i midten av melet, hell på litt av melken og rør om. Ha så i resten av melken og bland til slutt den smeltede margarinen i før deigen eltes godt sammen.

Emnene rulles ut til 70 cm lengde i blyantstørrelse og rulles så sammen til en kake.

Stekingen foregår på usmurt plate midt i ovnen på 275 C varme i 15-20 minutter. Kakene skal være gyldenbrune. For å få kakene ekstra fine kan man rulle over med et flatt trelokk med håndtak.

Et godt råd er å ha deigen i en plastpose mens man baker, så slipper man å få en hard hinne på deigen.

Grynmjøls-ringakaker er hverdagskost med lang tradisjon i Ranadistriktet på Helgeland. Mange mener at oppskriften stammer fra den tiden da man malte melet hjemme på gardene. En teori går ut på at man laget disse kakene for å få benyttet det melet som ikke egnet seg til gjærbakst.

Oppskriften varierer noe fra dalføre til dalføre. Kakene smaker ekstra godt med meierismør og hjemmelaget lamme- eller okserull.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen