• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Mandelkaker

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

200 g smør
150 g sukker
1 ½ ts vaniljesukker
1 ss ouzo eller ½ ts malt anis
2 egg
salt
375 g hvetemel
125 g malte mandler
40 hele nellik
4 ss rosenvann eller appelsinblomstvann
250 g melis

Bruksanvisning

(40 kaker)

Skjær smøret i terninger. Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljesukkeret, ouzo eller anis, egg og 1 klype salt. Sikt melet i blandingen og rør inn mandlene. Bland alt sammen til en deig og kna den lett. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig i 20 minutter. Forvarm stekeovnen til 175 C.

Smør to bakeplater med smør, eller legg på bakepapir. Rull deigen til en pølse og skjær den i skiver. Form skivene med hendene til flate kaker og legg dem på bakeplatene. Klem kakene litt flate med en stekespade. Stikk en nellik midt i hver kake. Stek kakene midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er lysebrune.

Pensle de nystekte varme kakene med rosenvann eller appelsinblomstvann. Det kjøpes i innvandrerbutikker. Får du ikke tak i det, kan du tilsette 2 ts finrevet appelsinskall sammen med mandlene. Børst appelsinen under varmt vann først.

Sikt melisen i en dyp tallerken og vend kakene i den slik at de blir dekket av et tykt lag. Klem forsiktig melisen fast og legg kakene over på serveringsfat.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen