• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lamingtons

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

225 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g usaltet smør, romtemperert
150 g sukker
1 ts vaniljeessens
2 egg
1 ½ dl melk
GLASUR:
1 ½ dl vann
3 ss kakao
2 ss usaltet smør
1 ts vaniljeessens
450 g melis, siktet
150 g kokosmasse

Bruksanvisning

(16 kaker)

Disse småkakene, som er oppkalt etter en guvernør i Queensland ved forrige århundreskiftet, Barron Lamington, har vært en del av det australske kjøkken siden første verdenskrigs slutt. Lamingtons kan fylles med pisket krem og syltetøy.

Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 26 x 30 cm kakeform.

Sikt mel og bakepulver i en bolle. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig i en annen bolle. Pisk inn vanilje, deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt for hvert egg. Vend mel og melk skiftvis inn i smørkremen. Bland alt godt sammen.

Ha røren i den smurte formen. Stek kaken midt i ovnen til den slipper formen og er gyllen, ca 25 minutter. Avkjøl kaken i formen i 5 minutter. Hvelv den på rist og avkjøl helt.

Lag glasuren: Bland vann og kakao i en stor kjele på middels varme. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Tilsett vanilje og melis og rør til glasuren er glatt og blank. Sett kjelen i en bolle med varmt vann så glasuren ikke stivner. Ha halvparten av kokosmassen i en stor bolle.

Skjær den avkjølte kaken i 16 biter. Hold hver kake fast mellom 2 stekespidd og dypp den i den varme glasuren. La overskytende glasur dryppe tilbake i kjelen før du dypper kaken i kokosmassen. Legg kakene til tørk på en rist dekket med bakepapir etter hvert. Etterfyll kokosmasse i bollen etter behov.

Når glasuren har stivnet, er kakene klar til servering. Lamingtons er best samme dag de lages, men kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil fire dager.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen