• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Snurrer

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

100 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 dl lys sirup eller sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
14 dl hvetemel

Fyll 1:
50 g kaldt smør
3 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Fyll 2:
50 g kaldt smør
3 ss sukker
1 ss kanel

Pensling og pynt:
2 egg
perlesukker
mandelspon

Bruksanvisning

Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sirup, salt og kardemomme. Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig som slipper bollen. Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 minutter.

Ta deigen opp på bakebordet og del den i to. Kjevle hver del ut i ca 30x45 cm. Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg det utover deigen. Strø sukker og vaniljesukker på den ene delen og sukker og kanel på den andre.

Rull hver del sammen til en rulade. Skjær dem i ca 2 cm brede biter og legg dem i papirformer. Sett dem på platen og la dem etterheve i ca 20 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og dryss mandelspon på snurrene med vaniljesukker og perlesukker på dem med kanel.

Stekes ved 250 C midt i ovnen i 6-8 minutter. Avkjøles på rist.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen