• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Terte fra Collioure

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg butterdeig
Ansjossmør:
32 salt ansjos
400 g smør
Pynt:
4 hardkokte egg
2 modne tomater
10-12 ansjosfileter, trukket i olivenolje

Bruksanvisning

(12 personer)

Tynnkjevle deigen til ca ½ cm. Kutt ut tre rundinger på 28 cm . Væte stekeplatene i ovnen, og stek rundingene/terteplatene uten at de rører hverandre. Stekes på middels varme til deigen utvikler seg og blir blond. Da tas de ut og avkjøles på rist.

Imens har man gjort ferdig ansjosene, som renses og deles i to, og de hardkokte eggene. Har du ikke ansjos, bruk brisling (Kong Oscar), men da må man salte i tillegg, eller bruk saltet smør.

Ansjosen moses med kjøkkenmaskin. Når pastaen er bløt og fin, blandes smøret i.

Man legger den første stekte platen i en form som er litt større enn terteplaten, og den smøres først med ansjossmøret. Så legges neste plate på med påsmurt ansjossmør, og så den tredje på samme måten.

Man dekorerer med oppskårne hardkokte egg og ansjosfileter, som man legger i mønster som linjer i en stjerne eller ruller den som en spiral.

Terten pyntes like før servering, fordi den stekte deigen skal forbli sprø. Mens den venter skal alt holdes kjølig, men ikke kjøleskapkaldt.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen