• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Himmelske munnfuller

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g usaltet smør, romtemperert
60 g melis
210 g hvetemel
60 g maisenna
FYLL:
220 g melis
1 ss usaltet smør, romtemperert
1 ss pasjonsfruktkjøtt

Bruksanvisning

(9 kaker)

Forvarm ovnen til 200 C. Smør en stekeovnsplate.

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Sikt hvetemel og maisenna over. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Dekk til og la deigen hvile i kjøleskapet i opptil 30 minutter.

Ta mel på hendene og rull deigen raskt mellom håndflatene til 18 like store kuler. Legg dem på stekeplaten med god avstand mellom hver slik at de har plass til å flyte utover under stekingen. Trykk kjeksene ned med en gaffel slik at gaffelen etterlater merker. For at gaffelen ikke skal sitte fast i deigen, kan du dyppe den i litt melis.

Stek kakene midt i ovnen til de så vidt begynner å få farge, ca 15 minutter. Avkjøl dem på stekeplaten i 2 minutter og legg dem forsiktig over på en rist med en stekespade av metall. Kjeksene er svært skjøre og må derfor behandles forsiktig. Avkjøl den helt.

Lag fyllet: Rør sammen melis og smør. Rør inn akkurat så mye fruktkjøtt at fyllet blir glatt og smørtykt.

Legg kakene sammen to og to med undersiden mot hverandre og fyll imellom. La fyllet stivne i 20-30 minutter før servering.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen