• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Søtpotetkaker

Bakverk / Småkaker

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g søtpoteter, skrelt og skåret i biter
500 g mandler, hakket
500 g sukker
75 g hvetemel
2 egg, skilt
1 ss revet sitronskall
1 ts vaniljeessens
150 g pinjekjerner
150 g hasselnøtter, grovhakket

Bruksanvisning

(ca 70 kaker)

Ha søtpotetene i en kjele med vann som dekker, og kok opp på middels sterk varme. La det koke i ca 15 minutter, til søtpotetbitene er godt mørkokte. Sil godt av og ha dem i en stor bolle. Mos dem fint med gaffel eller rotmoser. La det bli kaldt.

Ha i mandler, sukker, hvetemel, eggeplommer, sitronskall og vanilje og bland godt med en tresleiv eller håndmikser. Kna deigen med hendene i noen minutter, til den holder sammen. Legg et håndkle over deigen og la den hvile i 30 minutter.

Smør 4 stekebrett eller dekk dem med bakepapir.

Pisk eggehvitene lett i en lav bolle. Bland pinjekjerner og hasselnøtter i en annen lav bolle. Form kakene: Knip en bit av deigen på størrelse med en valnøtt og trill den til en kule mellom håndflatene. Klem kulen litt flatere, pensle den med eggehvite og rull den i nøttene, slik at det dekker jevnt. Legg den på stekeplaten. La det være 2-3 cm mellom kakene.

Stek en plate om gangen ved 180 C i ca 15 minutter, til kakene er gylne. Ta kakene ut av ovnen og legg dem på en rist til avkjøling. Kakene holder seg i en lufttett boks i inntil en uke.

Bakverk / Småkaker


Sum Oppskrifter 71 funnet


Anderskaker

Appelsinsnegle

Avletter

Beignet fra det franske kvarter

Blåbærmuffins

Brunostmuffins

Cookies

Døler

Engelske scones

Epleruter

Festruter

Fine scones

Florentinerkaker

Friterte kaker med rom eller anislikør

Frityrstekte riskaker

Goro

Gottlandskaker

Greske småkaker

Grissini

Grove scones

Grynmjøls-ringakaker

Gylne biter

Hedenlunda pepperkaker

Himmelske munnfuller

Hjortetakk

Honingkake med likør

Honningmunker

Hyrdinnekaker

Kaffebrød fra Ringsaker

Kakaosnurrer

Kokosfristelser

Kokosmakroner

Kokostopper med nøttesmak

Kongens pepperkaker

Korintkaker

Kvadrater

Lamingtons

Luciakaker

Mandelkaker

Mandelsnitter

Marokkanske mandelmakroner

Marvposteier

Maryland Cookies

Natronkake

Nordnes kaker

Petitfour-kaker

Pikkenikkar

Praliner

Prestesnipper

Påskekaker

Rømmebrød fra Oppdal

Sandnes-kake

Sandnøtter

Serinakaker

Sjokolade- og rosintopper

Sjokoladeruter

Små fruktkaker

Små nøttekaker

Små sviskekaker

Smørkranser

Snurrer

Strandgate kaker

Sydnæskaker

Syltetøykaker

Søtpotetkaker

Tebrød fra Akershus

Tekaker med maismel

Terte fra Collioure

Terteringer

Torvgatekaker

Wienerkyss

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen