• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Flyndre i form

Fisk / Flyndre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

600 g flyndrefilet
1 ss smør eller margarin
1 ts salt
2 ss vann

Gratengsaus:
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
4 dl fiskekraft eller melk
1-2 eggeplommer
2 krm salt
1/2 krm pepper

Smakstilsetning:
1/2 dl finklippet dill
200 g hermetiske sjampinjong

Gratinering:
1/2 dl revet ost
2 ss strøkavring

Bruksanvisning

Skyll den ferske fiskefileten. Halvtin dypfryste fiskefileter slik at de kan tas fra hverandre, eller skjær halvtint fiskeblikk i 2 cm tykke skiver.

Smør en ildfast form med smør eller margarin. Legg fisken i formen og ha på salt. Tilsett eventuelt litt vann. Dekk formen med aluminiumsfolie. Kok fisken midt i stekeovnen ved 200 C til fisken er hvit helt igjennom, i 15-20 minutter.

Hell forsiktig av fiskekraften og bruk den til sausen.

Smelt smør eller margarin til sausen i en kjele. Ha i hvetemel og spe med fiskekraft eller melk. Rør hele tiden. La sausen koke 3-5 minutter.

Løft kjelen til side og rør i eggeplomme. Bland smakstilsetningene i sausen eller legg dem på fisken og hell sausen over. Dryss på ost eller strøkavring.

Stek retten ved 250 C til den er gjennomvarm og har fått pen farge. Potetmos kan sprøytes i klatter eller legges med skje rundt retten før den stekes.

Fisk / Flyndre


Sum Oppskrifter 70 funnet


Appelsinflyndre

Baltifisk i kokossaus

Braisert rødspette med sopp

Brasert flyndrefilet med sjampinjong

Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong

Fisk Doria

Fisk Masala

Five-Spice flyndre

Flyndre i folie

Flyndre i form

Flyndre i grønn saus

Flyndre i karri

Flyndre i rømmesaus

Flyndre i sitronsaus

Flyndre i sjampinjongsaus

Flyndre i tomat

Flyndre i tomatsaus

Flyndre i vinsaus

Flyndre med mozzarella

Flyndre med nudler

Flyndre og skalldyr i bakepapir

Flyndrefilet i hvitvinsaus

Flyndrefilet med dill

Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus

Flyndrefileter i whiskysaus

Flyndrefisk med gressløksmør

Frityrkokt flyndrefilet med safranris

Fylt rødspette

Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres

Grillet rødspette med sprøstekt bacon

Grillet rødspettefilet med løvetannsalat

Gullflyndre

Hel rødspette i mikrobølgeovn

Hellefisk i safranfløte

Helleflyndre med grønnsaksmak

Helstekt småflyndre med sitron og persille

Honningflyndre

Italiensk flyndreragu

Karrispette

Kokt flyndre

Mesterkokkens flyndre

Orientalsk flyndrerett

Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris

Ovnskokt rødspette med blåskjell

Panert flyndre med kaviarfyll

Panerte rødspettefileter

Pannestekt flyndre med Marsala-vin

Pyntet flyndresufflé

Rødmende rødspette

Rødspette i form med asparges

Rødspette i hummersaus

Rødspette med blåskjellstuing

Rødspette med grønnsakfres

Rødspette med krabbemajones

Rødspette med kryddersterkt garnityr

Rødspette med sjampinjong

Rødspette på spinatbunn med reddikfløte

Rødspette stekt som i Firenze

Rødspette Terra Nostra

Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne

Rødspettefileter innbakt i mangold

Sellerispette

Siciliansk flyndre

Sommergryte med rødspette

Spette med eggesaus

Spette med smelteost

Stekt flyndrefilet med reker og kapers

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Tomatspette på pyntet fat

Vin- og fløtekokt rødspette

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen