• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Frityrkokt flyndrefilet med safranris

Fisk / Flyndre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 kg flyndrefilet
salt
sitron
olje til fritering
mye persille

Til risen:
1 ss smør eller margarin
1/2 ts safran
2 sl langkornet ris
4-4 1/2 dl vann
1 ts salt

Til frityrrøre:
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 1/2 dl øl eller melk
1 stivpisket eggehvite

Bruksanvisning

Smelt 1 ss smør til risen og tilsett safran. Ha i risen og la den putre et par minutter under omrøring. Tilsett salt. Ha på vann og la risen trekke under lokk ca 20 minutter - eller følg anvisningen på pakken.

Rør sammen mel, salt og væske til frityrrøren. Ha i den stivpikede hviten.

Varm opp oljen til 180 C. Oljen er passe varm hvis en loffbit blir gyllen på ett minutt.

Del fisken i passe store biter. Ha på salt og sitron. Vend fiskestykkene i frityrrøren med en gaffel og legg stykkene i den varme oljen, et par om gangen.

Friter fisken i oljen et par minutter og la den renne av på kjøkkenpapir.

Friter persillen meget raskt, ca 1/2 minutt. La den renne av.

Anrett fisk og persille på et varmt serveringsfat. Server rikelig med sitronbåter og den duftende safranrisen ved siden av.

Ta gjerne litt brød som tilbehør. Remuladesaus eller majones blandet med kefir eller rømme smaker også godt.

Fisk / Flyndre


Sum Oppskrifter 70 funnet


Appelsinflyndre

Baltifisk i kokossaus

Braisert rødspette med sopp

Brasert flyndrefilet med sjampinjong

Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong

Fisk Doria

Fisk Masala

Five-Spice flyndre

Flyndre i folie

Flyndre i form

Flyndre i grønn saus

Flyndre i karri

Flyndre i rømmesaus

Flyndre i sitronsaus

Flyndre i sjampinjongsaus

Flyndre i tomat

Flyndre i tomatsaus

Flyndre i vinsaus

Flyndre med mozzarella

Flyndre med nudler

Flyndre og skalldyr i bakepapir

Flyndrefilet i hvitvinsaus

Flyndrefilet med dill

Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus

Flyndrefileter i whiskysaus

Flyndrefisk med gressløksmør

Frityrkokt flyndrefilet med safranris

Fylt rødspette

Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres

Grillet rødspette med sprøstekt bacon

Grillet rødspettefilet med løvetannsalat

Gullflyndre

Hel rødspette i mikrobølgeovn

Hellefisk i safranfløte

Helleflyndre med grønnsaksmak

Helstekt småflyndre med sitron og persille

Honningflyndre

Italiensk flyndreragu

Karrispette

Kokt flyndre

Mesterkokkens flyndre

Orientalsk flyndrerett

Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris

Ovnskokt rødspette med blåskjell

Panert flyndre med kaviarfyll

Panerte rødspettefileter

Pannestekt flyndre med Marsala-vin

Pyntet flyndresufflé

Rødmende rødspette

Rødspette i form med asparges

Rødspette i hummersaus

Rødspette med blåskjellstuing

Rødspette med grønnsakfres

Rødspette med krabbemajones

Rødspette med kryddersterkt garnityr

Rødspette med sjampinjong

Rødspette på spinatbunn med reddikfløte

Rødspette stekt som i Firenze

Rødspette Terra Nostra

Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne

Rødspettefileter innbakt i mangold

Sellerispette

Siciliansk flyndre

Sommergryte med rødspette

Spette med eggesaus

Spette med smelteost

Stekt flyndrefilet med reker og kapers

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Tomatspette på pyntet fat

Vin- og fløtekokt rødspette

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen