Flere resulteter finnes under oppskriften
4 små flyndrer, gjerne rødspette
salt
pepper
100 g smør
2 sitroner
4 ss hakket persille
Rens flyndrene. Kapp av hode, haler og finner. Skyll og tørk dem godt. Krydre med salt og pepper. Varm smør i en stekepanne. Stek dem en og en.
Hver flyndre får en ss hakket persille og litt sitronsaft etter steking. Hold dem varme i stekeovnen.
Server flyndra hel, med stekte eller kokte poteter, brunet smør og agurksalat.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers