Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store rødspetter
saften av 1 sitron
1 ss finhaket løk
salt
pepper
200 g løvetannblader
5 reddiker
1 dl kaldpresset olivenolje
1 appelsin
salt
pepper
Fileter rødspettene. Legg dem i en marinade av sitronsaft og finhakket løk. Fyr opp grillen, og la filetene marinere mens grillen varmes og du forbereder løvetannsalaten. Bruk helst de første løvetannbladene. Disse er minst bitre. Vask og tørk dem og kutt dem grovt. Vask reddikene og kutt dem i båter.
Slå halvparten av olivenoljen i en kjele og la den bli varm. La løvetann og reddiker få en rask omgang i den varme oljen, men ikke så lenge at løvetannen blir slapp. Strø over litt salt og nykvernet pepper.
Del appelsinene i to. Den ene halvparten krystes over løvetannen. Den andre kuttes i skiver til pynt.
Når grillen er varm, tørkes rødspettefiletene. Strø dem med salt og pepper, og vend dem i resten av olivenoljen. Stek dem på grillen et par minutter på hver side.
Fordel den varme løvetannsalaten på tallerkener, og legg filetene på toppen. Pynt med appelsin.
Server med brød og smør. Må du ha poteter til, kan disse gjerne være råstekte.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers