• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Flyndrefilet i hvitvinsaus

Fisk / Flyndre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 flyndrer á ca 600 g
2 sjalottløk
8 store ferske sjampinjonger
5 hele hvite pepper
2 kruspersillekvaster
1 dl tørr hvitvin
salt
hvit pepper
1 1/2 dl vann
smør til formen
1 dl kremfløte
2 eggeplommer
50 g smør
1 ss presset sitronsaft

Bruksanvisning

Rens og fileter fisken. Rens løk. Rens sjampinjongene og skjær hele hatten fra stilken på hver sjampinjong.

Kok karft av fiskeskrovet sammen med løk, sjampinjongstilkene, pepper, persille, vin, salt og vann. Kok ca 20 minutter. Sil kraften.

Krydre filetene med salt og pepper og legg dem med buksiden opp, i et ildfast smurt fat. Hell på kraft, ca halvt opp på filetene. Varm først opp fisken i fatet oppå kokeplaten, sett så fatet i ovnen ved 200 C i ca 6 minutter.

Kok inn resten av kraften til ca 1/2 dl til sausen, bland denne med fiskekraften fra fatet når fisken er ferdig.

Tilsett fløten og legg i sjampinjonghattene. Kok sausen ca 5 minutter. Ta opp sjampinjonghattene og legg dem over fiskefiletene. Ta sausen av varmen og rør inn piskede eggeplommer.

Legere sausen med smør og smak til med sitronsaft. Hell sausen over fisken.

Server med kokt ris eller små dampkokte poteter.

Fisk / Flyndre


Sum Oppskrifter 70 funnet


Appelsinflyndre

Baltifisk i kokossaus

Braisert rødspette med sopp

Brasert flyndrefilet med sjampinjong

Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong

Fisk Doria

Fisk Masala

Five-Spice flyndre

Flyndre i folie

Flyndre i form

Flyndre i grønn saus

Flyndre i karri

Flyndre i rømmesaus

Flyndre i sitronsaus

Flyndre i sjampinjongsaus

Flyndre i tomat

Flyndre i tomatsaus

Flyndre i vinsaus

Flyndre med mozzarella

Flyndre med nudler

Flyndre og skalldyr i bakepapir

Flyndrefilet i hvitvinsaus

Flyndrefilet med dill

Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus

Flyndrefileter i whiskysaus

Flyndrefisk med gressløksmør

Frityrkokt flyndrefilet med safranris

Fylt rødspette

Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres

Grillet rødspette med sprøstekt bacon

Grillet rødspettefilet med løvetannsalat

Gullflyndre

Hel rødspette i mikrobølgeovn

Hellefisk i safranfløte

Helleflyndre med grønnsaksmak

Helstekt småflyndre med sitron og persille

Honningflyndre

Italiensk flyndreragu

Karrispette

Kokt flyndre

Mesterkokkens flyndre

Orientalsk flyndrerett

Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris

Ovnskokt rødspette med blåskjell

Panert flyndre med kaviarfyll

Panerte rødspettefileter

Pannestekt flyndre med Marsala-vin

Pyntet flyndresufflé

Rødmende rødspette

Rødspette i form med asparges

Rødspette i hummersaus

Rødspette med blåskjellstuing

Rødspette med grønnsakfres

Rødspette med krabbemajones

Rødspette med kryddersterkt garnityr

Rødspette med sjampinjong

Rødspette på spinatbunn med reddikfløte

Rødspette stekt som i Firenze

Rødspette Terra Nostra

Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne

Rødspettefileter innbakt i mangold

Sellerispette

Siciliansk flyndre

Sommergryte med rødspette

Spette med eggesaus

Spette med smelteost

Stekt flyndrefilet med reker og kapers

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Tomatspette på pyntet fat

Vin- og fløtekokt rødspette

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen