Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g ferske eller dypfryste tinte rødspettefileter
500 g spinat
salt
hvit pepper
2 ss olje
1 ss vineddik
2 bunter reddiker
1 1/2 dl fløte
Lake:
4 dl vann
salt
hel hvit pepper
1 persillekvast
1/2 laurbærblad
1/2 løk
Kok opp alle ingrediensene til laken, legg i fiskefiletene og la dem trekke 3-6 minutter. Ta dem opp med en hullslev, avkjøl.
Rens, skyll og forvell spinaten i lettsaltet vann, som så vidt dekker bunnen i kjelen. Spinaten skal bare synke sammen. Ha lokk på kjelen. Sil spinaten og press vannet ut med baksiden av en treskje.
Bland olje, vineddik, salt og pepper i en bolle og vend spinaten inn i blandingen. Legg den ut over bunnen på et serveringsfat, avkjøl.
Legg filetene over spinaten. Rens reddiker og riv halvparten på rivjern. Stivpisk krem og bland begge deler, salte. Legg kremen over filetene. Skiv opp resten av reddikene og stikk dem i kremen.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers