Flere resulteter finnes under oppskriften
500-600 g flyndrefilet
salt2 dl hvitvin eller buljong
Saus:
200 g frisk sjampinjong eller hermetisk
2 ss smør eller margarin
3-4 ss hvetemel
fiskekraft
1 dl fløte
2 eggeplommer
salt
hvitpepper
revet ost
Strø salt på filetene, brett dem dobbelt og legg dem i ildfast fat. Hell over vin eller buljong. Dekk formen med aluminiumsfolie og la den stå i ovnen ved 175 C i 15-20 minutter. Hell av karften. Forsiktig.
Skjær soppen i skiver som freses i smør. Strø over melet og spe med kraften som fisken har kokt i og fløte. Bruk evt. også kraften i sjampinjongboksen.
La stuingen koke et par minutter. Ta gryten fra varmen og rør inn eggeplommene. Smak til med salt og pepper hvis det trenges.
Hell sausen over fiskefiletene i fatet, topp med revet ost hvis du liker det, og la formen stå i ovnen ved 250 C til overflaten har fått pen farge.
Server kokte poteter og en god salatbolle til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers