Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g fersk eller dypfryst rødspettefilet
1 ½ ts salt
1 egg
1 dl griljernmel
3 ss margarin eller smør
Skyll de ferske fiskefiletene eller skivene raskt. Tin fryst fisk slik at filetene kan tas fra hverandre, eller skjær den fryste, litt tinte fiskeblokken i ca 2 cm tykke skiver. Salt fisken. Vend den i sammenpisket egg og deretter i griljernmel. Smak eventuelt strøbrødet til med litt karri (1 ts) om ønskelig.
Brun fettet i stekepannen. Legg i fisken, reduser varmen og stek på ganske svak varme til fisken er gjennomstekt og lysebrun på overflaten.
Stek fileter i 2-3 minutter på hver side, skiver i 3-5 minutter, lengst tid for dypfryst fisk. Ikke tilsett væske under stekingen, da blir stekeskorpen myk og fuktig.
Anrett eventuelt fisken på fat og klipp dill eller persille over. Server med kokte poteter, sitronbåter, kokte grønnsaker eller stekt grønnsakblanding.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers