• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Farsert smårøye med gressløksaus

Fisk / Røye

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 urensede røyer, á 200 g
200 g fiskefarse
2 dl fløte
1 egg
100 g reker med skall
1 ss finhakket gressløk
50 g smør
salt
pepper

Saus:
1 liten gulrot
3 sjalottløk
rekeskall
2 ss smør
2 dl fiskekraft eller fiskebuljong
1 dl hvitvin
3 dl fløte
2 ss hakket gressløk

Bruksanvisning

Start med å vaske fisken. Tørk den godt før du gjør et snitt fra hodet til halsen, på hver side av ryggbenet. Skjær forsiktig på yttersiden av sidebeina, uten å ødelegge innmat og bukvegg. Klipp av ryggbeinet bak hodet og foran halen. Ta beinet ut, sammen med innmaten. Fisken skal nå være hel i buken. Skyll og tørk den innvendig.

Rens rekene. Ta vare på rekeskallet.

Legg fiskefarse, fløte, egg og reker i en matprosessor. Kjør farsen til den er glatt og rekene er passe finfordelt. Bland inn gressløken. Forvarm ovnen til 200 C.

Åpne røyene ved å brette fiskekjøttet til side. Fordel farsen i fiskene. Dette gjøres lettest med en sprøytepose, men en fuktig spiseskje kan også brukes. Stryk farsen glatt på toppen, og lag gjerne et fiskebeinmønster med en kniv. Pensle på toppen med litt smeltet smør.

Legg fiskene i en smurt langpanne og stek dem i 25 minutter.

Mens fisken steker, forbereder du sausen. Rens og grovhakk løk og gulrot. Smelt smør i en kjele og fres gulrot, løk og rekeskall i 5 minutter uten at det får farge. Tilsett fiskekraft og vin. La det hele koke inn til halv mengde. Sil av kraften.

Ha den tilbake i ren kjele sammen med fløten. Kok til sausen tykner litt. Ønsker du en tykkere saus, kan den jevnes med litt maisennamel utrørt i kaldt vann. Ha til slutt i gressløken og smak til med salt og pepper.

Anrett fiskene på tallerken med saus rundt. Server med ris eller kokte poteter. Grønnsaker etter smak og sesong.

Fisk / Røye


Sum Oppskrifter 40 funnet


Bakt ishavsrøye

Bjørkebakt finnmarksrøye

Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng

Dampet røye med kremet sopp og rotgrønnsaker

Dampet røyefilet med sitronmelissesaus

Einergravet smårøye

Farsert smårøye med gressløksaus

Gravet røye fra Lierne

Grillet røye

Grillet røye i folie med saus og marinade

Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader

Grillet røyefilet med ishavskaviar og rømme

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Hvitvinsdampet sjørøye

Ishavsrøye i ripssaus

Ishavsrøye med lime og koriander i wok

Kokt og avkjølt sjørøye

Mandelpanert røye

Marinert røye med røstipoteter

Ovnsbakt røyefilet

Ovnsbakt sjørøye

Ovnsstekt røye

Ovnsvarm røkt røye

Pannestekt røye med grønnsakssalsa

Porsjonsrøye med basilikumsaus

Ristet røye med urterømme

Røye bakt i fjellbjørk

Røye i folie på grill

Røye med ansjos og créme fraîche

Røye med basilikumsaus

Røye med krydder

Røye med lime og koriander i wok

Røye med sitron og ingefærfyll

Sprøstekt røye med kantareller

Stekt ishavsrøye med Aioli

Stekt ishavsrøye med timiansaus

Stekt røye med grønnsaksblanding

Stekt røye med sopp- og ripssaus

Stekt sjørøye

Tyttebærgravet røye

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen