• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Røye med krydder

Fisk / Røye

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 - 1 1/4 kg røye
vann
1 dl eddik pr. liter vann
1 ss salt
5 allehåndekorn
1 laurbærblad
1 liten løk
1 stykke gulrot

Bruksanvisning

Fisken kan kokes hel, i stykker eller i skiver. Skivene holder formen bedre hvis fisken rundrenses. Koker du fisken hel kan du la skjellene være og fjerne skinnet etter koking.

Bland ingrediensene til kokelaken og la den koke 10-15 minutter. Beregn så mye vann at den såvidt dekker fisken. La den avkjøles hvis fisken er stor. Legg fisken på rist ned i laken og la den koke opp. Skum godt og la fisken trekke under lokk i 12-15 minutter. Er fisken i stykker eller skiver holder det med 8-10 minutter.

Fisken kan serveres både varm og kald.

Hvis fisken skal serveres kald avkjøles den i kraften. Skinnet trekkes eventuelt av og fisken pyntes med salatblad, dill og sitronbåter, agurk eller tomater. Serveres med kokte poteter, remulade, tartarsaus eller skarp saus.

Varm fisk serveres med kokte poteter, salat og en saus som passer til fisk.

Fisk / Røye


Sum Oppskrifter 40 funnet


Bakt ishavsrøye

Bjørkebakt finnmarksrøye

Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng

Dampet røye med kremet sopp og rotgrønnsaker

Dampet røyefilet med sitronmelissesaus

Einergravet smårøye

Farsert smårøye med gressløksaus

Gravet røye fra Lierne

Grillet røye

Grillet røye i folie med saus og marinade

Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader

Grillet røyefilet med ishavskaviar og rømme

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Hvitvinsdampet sjørøye

Ishavsrøye i ripssaus

Ishavsrøye med lime og koriander i wok

Kokt og avkjølt sjørøye

Mandelpanert røye

Marinert røye med røstipoteter

Ovnsbakt røyefilet

Ovnsbakt sjørøye

Ovnsstekt røye

Ovnsvarm røkt røye

Pannestekt røye med grønnsakssalsa

Porsjonsrøye med basilikumsaus

Ristet røye med urterømme

Røye bakt i fjellbjørk

Røye i folie på grill

Røye med ansjos og créme fraîche

Røye med basilikumsaus

Røye med krydder

Røye med lime og koriander i wok

Røye med sitron og ingefærfyll

Sprøstekt røye med kantareller

Stekt ishavsrøye med Aioli

Stekt ishavsrøye med timiansaus

Stekt røye med grønnsaksblanding

Stekt røye med sopp- og ripssaus

Stekt sjørøye

Tyttebærgravet røye

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen