• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader

Fisk / Røye

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 røyer, á 400 g
salt
pepper
dill
persille
gressløk
sitron
smør

Smørsaus:
3 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 dl kraft (lys buljong ikke for salt)
1/2 dl kremfløte
100 g usaltet smør
salt
pepper

Grillmarinader:
olje og urtemarinade til kjøtt eller fisk
600 g mørt kjøtt evt. fiskefilet
3 dl olivenolje
4-5 ss balsamicoeddik evt. rød eller hvitvin
2 dl hakkede urter
2-4 fedd hvitløk
grovmalt pepper

Bruksanvisning

Rens, vask og tørk røyene godt. Dryss salt og pepper i buken og legg inn godt skyllet kryddergrønt og press litt sitronsaft over.

Smør doble ark aluminiumsfolie med smør og pakk inn en og en røye i folien.

Legg fiskepakkene på rist over rødglødende kull og grill 10-15 min på hver side, til fiskekjøttet løsner fra ryggbenet. Prøv med en spiss kniv hvis du er usikker.

La fisken hvile 10-15 minutter før servering. Server med kokte eller bakte poteter, agurksalat og rømme smakt til med litt kryddergrønt, sitron, salt, pepper og sukker.

Lag smøresausen ved først å finhakke løken, gylne den lett i litt av smøret. Hell på vin, reduser til det er nesten kokt inn. Tilsett kraft og fløte og reduser til halv mengde gjenstår. Pisk inn smøret i biter og smak til med salt og pepper. Sil opp ved servering.

Grillmarinaden blir best hvis du lar den blandes sammen i en foodprocessor.

Legg kjøtt evt. fisk i en pose og hell over marinaden. Legg til marinering 6-8 timer i romtemperatur, evt. natten over i kjøleskapet. Pensle med marinaden under grillingen. Stek over varm grill i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse på kjtt eller fisk.

Denne marinaden inneholder mye olje og egner seg ikke til å bruke som smakstilsetning i sauser.

Du er sikret et godt resultat når du griller fisken i aluminiumsfolie. Med denne grillmetoden bør du beregne lengre steketid enn ved vanlig grilling under folie. Det er en fordel ikke å bruke for stor fisk.

Fisk / Røye


Sum Oppskrifter 40 funnet


Bakt ishavsrøye

Bjørkebakt finnmarksrøye

Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng

Dampet røye med kremet sopp og rotgrønnsaker

Dampet røyefilet med sitronmelissesaus

Einergravet smårøye

Farsert smårøye med gressløksaus

Gravet røye fra Lierne

Grillet røye

Grillet røye i folie med saus og marinade

Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader

Grillet røyefilet med ishavskaviar og rømme

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Hvitvinsdampet sjørøye

Ishavsrøye i ripssaus

Ishavsrøye med lime og koriander i wok

Kokt og avkjølt sjørøye

Mandelpanert røye

Marinert røye med røstipoteter

Ovnsbakt røyefilet

Ovnsbakt sjørøye

Ovnsstekt røye

Ovnsvarm røkt røye

Pannestekt røye med grønnsakssalsa

Porsjonsrøye med basilikumsaus

Ristet røye med urterømme

Røye bakt i fjellbjørk

Røye i folie på grill

Røye med ansjos og créme fraîche

Røye med basilikumsaus

Røye med krydder

Røye med lime og koriander i wok

Røye med sitron og ingefærfyll

Sprøstekt røye med kantareller

Stekt ishavsrøye med Aioli

Stekt ishavsrøye med timiansaus

Stekt røye med grønnsaksblanding

Stekt røye med sopp- og ripssaus

Stekt sjørøye

Tyttebærgravet røye

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen