• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Porsjonsrøye med basilikumsaus

Fisk / Røye

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 porsjonsrøyer, á 300-350 g
3 ss fin sammalt hvete
2 ts salt
½ ts pepper
4-5 ss smør
Tomatkompott:
1 stor hakket løk
½ dl vann
2 ss smør
salt
hvit pepper
2 tomater
noen sorte oliven uten steiner
Basilikumsaus:
3 dl fiskekraft eller god buljong
2 ss hakket basilikum
1 ts maisenna
2 eggeplommer
litt fløte

Bruksanvisning

Start med tomatkompotten. Ha grovhakket løk i en kjele med vann og smør. Dryss på litt salt og pepper. La det koke raskt inn til vannet har fordampet. Flå tomatene og fjern kjerner. Grovhakk tomatkjøttet og del oliven i to. Bland det med løken like før servering. Smak til.

Rens fiskene. Ta gjellene ut av hodet, men la hodet sitte på. Skyll og tørk fisken godt, og skjær et par skråsnitt i ryggen.

Bland mel, salt og pepper. Vend fiskene i det. Rist av det som er for mye. Stek fisken i smør som er blitt nøttebrunt i pannen, 4-5 minutter på hver side, til akkurat gjennomstekt. Ta dem opp og hold dem varme.

Lag sausen: Kok opp kraft sammen med grovhakket. Jevn med maisenna utrørt i en vannskvett. Tilsett en god fløteskvett og la det koke litt inn. Pisk eggeplommene sammen og spe med litt kokende kraft og fløte.

Ha alt tilbake i kjelen og la det bli akkurat godt varmt. Skal ikke koke. Smak til.

Fisk / Røye


Sum Oppskrifter 40 funnet


Bakt ishavsrøye

Bjørkebakt finnmarksrøye

Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng

Dampet røye med kremet sopp og rotgrønnsaker

Dampet røyefilet med sitronmelissesaus

Einergravet smårøye

Farsert smårøye med gressløksaus

Gravet røye fra Lierne

Grillet røye

Grillet røye i folie med saus og marinade

Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader

Grillet røyefilet med ishavskaviar og rømme

Gryte med ishavsrøye og skalldyr

Hvitvinsdampet sjørøye

Ishavsrøye i ripssaus

Ishavsrøye med lime og koriander i wok

Kokt og avkjølt sjørøye

Mandelpanert røye

Marinert røye med røstipoteter

Ovnsbakt røyefilet

Ovnsbakt sjørøye

Ovnsstekt røye

Ovnsvarm røkt røye

Pannestekt røye med grønnsakssalsa

Porsjonsrøye med basilikumsaus

Ristet røye med urterømme

Røye bakt i fjellbjørk

Røye i folie på grill

Røye med ansjos og créme fraîche

Røye med basilikumsaus

Røye med krydder

Røye med lime og koriander i wok

Røye med sitron og ingefærfyll

Sprøstekt røye med kantareller

Stekt ishavsrøye med Aioli

Stekt ishavsrøye med timiansaus

Stekt røye med grønnsaksblanding

Stekt røye med sopp- og ripssaus

Stekt sjørøye

Tyttebærgravet røye

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen