• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Frikassé av gåselår

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg gåselår med bein
1 liter vann
1 buljongterning
2 ts salt
10 pepperkorn
1 laurbærblad
4 nellikspiker
4 blad løpstikke
1/2 løk
1 sitron
1 purre
3 gulrøtter
200 g kålrot

Saus:
40 g smør
40 g hvetemel
6 dl kraft
2 dl crème fraîche
1 ss hakket løpstikke
en aning revet muskat

Bruksanvisning

Legg gåselårene i en kjele og slå over kaldt vann. Vannet skal så vidt dekke lårene.

Kok opp, og skum av urenheter. Tilsett krydder, løk og saften fra 1 sitron. Kok i 30 minutter.

Mens lårene koker, skreller du grønnsakene og deler dem i skiver. Etter 30 minutter har du grønnsakene i og lar alt koke til kjøttet er mørt.

Sil av kraften, og sorter kjøtt og grønnsaker. Fortsett å koke inn kraften til den har fått en kraftig smak.

Så kan du begynne på sausen. Lag en jevning av smør og mel. Spe med varm kraft. Kok sausen i 10 minutter og tilsett crème fraîche. Smak til med nykvernet pepper og muskat. Salt hvis nødvendig.

Tilsett til slutt hakket løpstikke.

Ta gåselårene og plukk disse fri for skinn og bein. Legg kjøttet i sausen sammen med de sorterte grønnsakene. Server frikasseen med ris eller kokte poteter.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen