• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Fugl / Gås

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ½ dl rødvinssaus (se egen oppskrift)
1 ½ dl crème fraîche
salt
nykvernet svart pepper
450 g fersk gåselever
200 g svart trompetsopp, rengjort og strimlet
2 ss hakket dill
8 små purrer, kokt i vann i 10 min. og skåret i to på langs

Bruksanvisning

Kok opp rødvinssausen. Tilsett crème fraîche og la sausen koke inn til det halve. Smak til med salt og pepper.

Skjær gåseleveren i 1 cm tykke skiver, krydre med litt salt og pepper og tørrstek skivene i stekepanne med slippbelegg på middels varme til de er lett brunet på hver side. De gir fra seg mye smaksrikt fett som er perfekt til å steke soppen i.

La soppen steke i ca 5 min under stadig omrøring. Ha dill i sausen og dekk fire varme tallerkener med saus.

Anrett skivene av gåselever midt på hver tallerken og fordel sopp og purre omkring.

Fugl / Gås


Sum Oppskrifter 18 funnet


Behandling av felt fugl

Bresert gås

Frikassé av gåselår

Fylt gås

Grunnsaus til fuglevilt

Gås med fruktfyll

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Gåseragu

Gåsestek fylt med epler og svisker

Kald gås

Mortensgås

Skåne-gås

Sprengt gås

Sprengt villgås med frukt

Stekt gås

Stekt gås med bønner

Stekt gås med kastanjer

Villgås i sidersaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen